L
lajza007
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam. Mam zaciągnięte w banku 2 kredyty. Jeden na 14 tysięcy zł drugi na 5 tysięcy złotych. Razem wyszło mi około 19 tysięcy zł kredytu. Od 3 miesięcy nie spłacam rat, ponieważ znalazłem się w bardzo trudnej sytuacji finansowej. Bank po wielu ponagleniach przysłał mi pismo, że jeżeli nie wpłacę 1 raty do 10 stycznia to rozwiąże ze mną umowę i przekaże zadłużenie firmie windykacyjnej. Mowa o mBanku. Bank zastrzegł okres 30dni wypowiedzenia umowy. Moje pytanie co będzie dalej? Przyznam, że zdaję sobie sprawę z tego że nikt mi nie popuści i wiem że muszę oddać te pieniądze. Jednak chcę wiedzieć co mnie czeka od firmy windykacyjnej, ile będę miał czasu na pojawienie się komornika. Moje pytania:
1. Ile czasu (mniej więcej) minie zanim odezwie się windykacja?
2. Windykacja zapewne będzie chciała całość zadłużenia, czy jest szansa dogadać się z nimi i rozłożyć to na raty?
3. Czy windykacja będzie chciała więcej niż kwota kredytu, jeżeli tak to ile % ?
4. Kiedy komornik przejmuje sprawę?
5. Czy jest szansa spłacania komornikowi w ratach?
Wielke dzięki za odpowiedzi.
1. Ile czasu (mniej więcej) minie zanim odezwie się windykacja?
2. Windykacja zapewne będzie chciała całość zadłużenia, czy jest szansa dogadać się z nimi i rozłożyć to na raty?
3. Czy windykacja będzie chciała więcej niż kwota kredytu, jeżeli tak to ile % ?
4. Kiedy komornik przejmuje sprawę?
5. Czy jest szansa spłacania komornikowi w ratach?
Wielke dzięki za odpowiedzi.