Rozwiazanie umowy telefonicznej z cyfrowym polsatem.

• Autor wątku Autor wątku xxdomasxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxdomasxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam nadzieje, ze pisze w odpowiednim dziale. Pod koniec sierpnia zadzwonil do mnie konsultat z cyfrowego polsatu i naklonil mnie do przedluzenia umowy. Posiadalem w tamtym momencie umowe z CP zawarta w mix plus oraz druga w smart dom. Do mix plusa dostalem w ramach promocji za darmo CP. Konsultant nie poinformowal mnie o przedluzenie jakiej umowy chodzi. Powiedzial jedynie ze dotyczy to pakietu "mini HD". Bylem swiecie przekonany, ze chodzi o "smart dom" gdyz dekoder z "mix'a" nie jest uzywany juz od pol roku. Po prostu lezy zepsuty. Okazalo sie jednak ze przedluzylem umowe na mixa, ktorej nie chcialem. Po przedstawieniu calej sprawy w BOK i zweryfikowaniu nagran powiedzieli mi, ze umowa zostala zawarta prawidlowo i powinienem wiedziec jakiej umowy dotyczy pakiet "mini HD". Przyznam sie szczerze, ze to dziwne. Nie wiem jakie dalej kroki podjac i co robic. Nie usmiecha mi sie placic za cos co juz mam w "smart domie" czy jest jakas mozliwosc zerwania umowy bez ponoszenia konsekwencji? Dodam jeszcze, ze nic nie podpisywalem i dostalem tylko wiadomosc o pptwierdzeniu zmian warunkow umowy. I tyle. Przepraszam, ze pisze bez znakow miekkich, ale pisze z telefonu i tak jest o wiele szybciej.

i pod tego otrzymania potwierdzenia miałeś 14 dni - umowa obowiązuje

Margarit napisał:
i pod tego otrzymania potwierdzenia miałeś 14 dni - umowa obowiązuje

Chodzi mi o to, ze nie zostalem dokladnie poinformowany o jaka umowe chodzi. Czy o smart dom czy o mixa. Powiedzial tylko ze pakiet mini hd. Nie musze wiedziec jakie pakiety sie gdzie znajduja.

Skoro nie wiedziałeś, to trzeba było albo się dopytać przed zawarciem umowy, albo jej nie zawierać...

wittka napisał:
Skoro nie wiedziałeś, to trzeba było albo się dopytać przed zawarciem umowy, albo jej nie zawierać...

Ale obowiazkiem konsultanta jest na wstepie poinformowanie mnie jakiej umowy dotyczy rozmowa a nie jakiego pakietu

dlatego miałeś 14 dni na przeanalizowanie to co callcenter ci zaproponował z tym co dostałeś. dlaczego nie odstąpiłeś wtedy z umowy zawartej na odległość tylko czekałeś aż termin minie?

Mózg ludzki nie wszystko załapuje i do tego nie przyjmuje przyimków do wiadomości.

Powrót