Rozwiazanie umowy z dofinansowaniem na stanowisko

• Autor wątku Autor wątku zannuck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zannuck

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie.
Znalazłem się w następującej sytuacji.
Od października 2017 roku jestem zatrudniony w oparciu o umowę o pracę. Szefowa, na moje stanowisko, dostała dofinansowanie z tytułu (o ile się nie mylę) "Praca dla młodych do 30stego roku życia". Dofinansowanie to ma trwać przez 2 lata. Z tego co widzę, umowa zawarta jest na czas nie określony.
Tymczasem, od 29.08 br. jestem na zwolnieniu lekarskim, aż do 16stego stycznia roku przyszłego. Teraz, respektując miesięczny okres wypowiedzenia jaki mi przysługuje, chcę zrezygnować ze swojej pracy i wymówić zawartą umowę w najbliższych dniach (tj do 15.12 br).
Moje pytanie brzmi, czy powinienem spodziewać się jakichkolwiek komplikacji ze względu na to, iż stanowisko na którym pracuje jest dofinansowane z UP?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

zannuck napisał:
Moje pytanie brzmi, czy powinienem spodziewać się jakichkolwiek komplikacji ze względu na to, iż stanowisko na którym pracuje jest dofinansowane z UP?

Nie. Pracodawca musi poinformować o tym urząd pracy i zatrudnić kolejną skierowaną osobę bezrobotną.

Dokładnie tak jak napisała moja poprzedniczka, nie będzie żadnych komplikacji. To pracodawca ma umowę z PUP, nie Pan. Pana to w ogóle nie dotyczy. Pan jest zwykłym pracownikiem.
W dodatku, jeśli Pan nie chce, nie musi pan też składać wypowiedzenia.

Powrót