Rozwiązanie umowy z orange w trakcie jej trwania

• Autor wątku Autor wątku MR.MR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MR.MR

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Sprawa wygląda następująco:

We wrześniu 2014 roku podpisałem aneks do swojej umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z operatorem orange. Chciałbym z tego aneksu zrezygnować, aneks jest ważny do lutego 2018. I tutaj mam pytanie do was, czy jest taka możliwość nie płacąc przy tym zwrotu za ulgi która wyniosłaby na dzień dzisiejszy około 3 000zł? Nie pytam bez powodu, a to dlatego, że kurier który przywiózł mi telefon i aneks, nie chciał ode mnie żadnego podpisu, nie składałem żadnego podpisu pod aneksem, dostałem jedynie jeden egzemplarz dla siebie+telefon. Czy w tym przypadku mogę wypowiedzieć aneks? Jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat proszę o odpowiedź.

MR.MR napisał:
czy jest taka możliwość nie płacąc przy tym zwrotu za ulgi która wyniosłaby na dzień dzisiejszy około 3 000zł?
Tylko wtedy jeśli operator wyrazi na to zgodę, czyli nierealne.

Kanas napisał:
Tylko wtedy jeśli operator wyrazi na to zgodę, czyli nierealne.

Rozumiem, ale jak sprawa wygląda z podpisem? taki aneks jest ważny w świetle prawa?

Czy umowa główna zawiera klauzulę, że wszelkie tego typu zmiany w formie aneksu muszą być zawierane pisemnie pod rygorem nieważności?

sabat24 napisał:
Czy umowa główna zawiera klauzulę, że wszelkie tego typu zmiany w formie aneksu muszą być zawierane pisemnie pod rygorem nieważności?
Nie :)
Mam podpisane 3 umowy z Orange już od dłuższego czasu i nigdy nie podpisywałem aneksu. Potwierdza się tylko odbiór sprzętu :)

Powrót