rozwiązanie umowy zlecenie

• Autor wątku Autor wątku pierdołka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pierdołka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam, mam taki problem. otóż w marcu zawarłem umowę zlecenie na okres 6 miesięcy. po 2 miesiącach pracy doszedłem do wniosku, że warunki zarówno finansowe jaki ogólne warunki pracy są bardzo niekożystne dla mnie. nie mam w umowie żadnej notatki odnośnie wypowiedzenia ani warunków zerwania umowy. mam natomiast punkt mówiący o kosztach związanych z odmówieniem przez pracownika wykonania czynności zleconej. chcę jak najszybciej rozwiązać tę umowę. cóż powinienem uczynić? aha, szef na rozmowie kwalifikacyjnej zobowiązał się ustnie do dwóch rzeczy, które oczywiście nie nastąpiły.

zgodnie z art. 746 § 2 k.c. przyjmujący zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie. Jednak gdy było ono odpłatne, a wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu to musi on naprawić szkodę

dzięki. a zatem jeśli pójdę do szefa i mu powiem, że zrywam umowę to czego mogę się spodziewać, przynieśc lub zarządać? (chodzi mi o stosowny papierek jak np. potwierdzenie zerwania umowy, czy pisemne wypowiedzenie itp.)

Myślę, że powinien Pan pójść z pisemnym wypowiedzeniem,w którym poda Pan powód zerwania umowy, najlepiej aby był istotny. Czy szef to uzna trudno przewidzieć. Ale pewnie nie będzie chciał być stratny...

Powrót