Rozwod i korupcja

• Autor wątku Autor wątku niobe32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niobe32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Moja adwokatka z urzedu ktora prowadzi moja sprawe rozwodowa w Niemczech od 2 lat nie robi nic.Dodam, ze rozwod jest za owopulna zgoda.Nie mamy dzieci etc.Wymagany Rok separacji juz minal.Ostatnio dala mi do zrozumienia ze czeka na 500 euro lapowki wtedy cos moze ruszy.Przez ten czas nie informuje mnie o przebiegu sprawy, nalozozono na mnie kare w wys. 500 e za niezlozenie odpowiednich dokumentow do sadu i o tym tez mnie nie poinformowala.Zdecydowalam zakonczyc wspolprace z ta pania i znalazlam inego adwokata, ktory podejmie sie sprawy lecz ona chce swoje wynagrodzenie "extra" i jak nie zaplace to nie przesle moich dokumentow.Nie mam pieniedzy i nawet jak bym miala to bym jej nie zaplacila, bo ma pieniadze od panstwa.Przebywam w innym kraju i przez telefon ciezko cos zalatwic.Jak moge ja zmusic do oddania sprawy? Czy moge zlozyc w sadzie skarge na nia? Dodam ze faktury za swoje " uslugi" tez nie chce mi przeslac bo bylo by wyszczegolnione za co sobie zyczy te 500 E.Przeciaga sprawe i naraza mnie na dodatkowe koszta.Pomocy

Nie bardzo rozumie Twoja sytuacje: rozwodzisz sie za obustronna zgoda,wiec po co Wam jest adwokat????
Czy nie mozecie do sadu zaniesc dokumenty ktore sad zada? Rozstajecie sie przeciez w zgodzie i nie macie zamiaru na siebie "psy wieszac", wiec po co Wam adwokat.
Zrezygnuj z uslug Twojego aktualnego adwokata i wezcie razem do zalatwiania sprawy.
Najpierw ustalcie sami co chcecie zalatwic w sadzie i przedstawic sadowi w formie pisemnej z jednej i drugiej strony lub byc moze wystarczy nawet ustnie przekazac sadowi w czasie rozprawy, ze chcecie sie spokojnie rozejsc.
Po co chcesz skarge zlozyc na adwokata? Masz dowody przeciwko adwokatowi? Zrezygnuj z uslug adwokata, ale musisz to zrobic pisemnie i sam dzialaj. Powodzenia!

taki sprawa rozwodowa trwa 15 minut..
oczywiscie jak nie ma dzieci i podzialu majatku

a ten adwokat w DE to pewnie pochodzenia polskiego

hahahah dokladnie to Polka.
Musze miec adwokata bo bedzie podzial majatku - chyba choc teraz to juz nawet nie mam ochoty na cokolwiek a z mezem nie mam kontaktu od ponad 2 lat a ktos musi mnie przynajmniej reprezentowac.To prawda, ze przy samym rozwodzie nie potrzeba adwokata chyba ze beda prowadzone tez inne sprawy.W de lepiej miec adwokata przynajmniej jednego

Ostatnia edycja:
A skąd w ogóle pomysł, że adwokat chce przyjąć tzw. "łapówkę"?

thebest napisał:
A skąd w ogóle pomysł, że adwokat chce przyjąć tzw. "łapówkę"?

A no stad, ze mi powiedziala wprost ze bede jej musiala doplacic jakies 500 stowek. I zapewniam ze wcale nie czula sie nie swojo mowiac o tym.

przy malym dochodzie sa zwolnienia calkowite z kosztow
np.rozwod 2 tysiace,,liczony na polowe miedzy malzonkami,na specjalny wniosek mozna byc zwolnionym z kosztow

ale to trzeba na terenie DE chyba mieszkac

Powrót