rozwód i kredyt

• Autor wątku Autor wątku michal86ole
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal86ole

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam! za niedlugo odbedzie sie moja sprawa rozwodowa i w zwiazku z tym mam pytanie, czy jesli bedac jeszcze w zwiazku poręczyłam kredyt a dwa miesiace pozniej rozstalismy sie, bylo to ok 2 lata temu ale kredyt jest dalej splacany i chciala bym sie zapytac czy w zwiazku z tym bede musiala splacac ten kredyt skoro wogole z niego nie skorzystalam oraz czy jesli musiala bym go splacac czy mogla bym domagac sie przed sadem zwrotu polowy wartosci kredytu? z gory dziekuje za odpowiedz, Marta

ale ty nie jestes kredytobiorcą tylko poręczycielem więc z jakiego tytułu mialabyś otrzymać część tego kredytu :?:

niewiem, pytam bo boje sie ze bede musiala splacac ten kredyt jesli sad tak zdecyduje

ale co ma piernik do wiatraka?

jako małżeństwo wspólnie braliście kredyt i wspólnie i solidarnie jesteście zobowiązani do jego spłaty... i nie ma tutaj znaczenia fakt czy mąż ten kredyt przepił czy ty wydałaś go na waciki...Spłacać będziecie razem...

no tak, ale kredyt byl/jest na niego i nie ma do tego czasu problemu ze splacaniem to czy sad moze mi nakazac splate tego kredytu? odazu przepraszam za zawracanie glowy błachymi probemami ale nie wiem co mam robic :/

Powrót