Rozwod w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku obywatel12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

obywatel12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzien Dobry!
Zawarlem zwiazek malzenski w Niemczech z obywatelka Niemiec ale posiadajaca rowniez obywatelstwo polskie i zameldowanie w Polsce.Moja zona przebywa jednak w Niemczech.W lipcu 2006 roku wrocilem do kraju i od tamtej pory juz nie zamieszkujemy.
Moja zona przed Sadem niemieckim wystapila o rozwod.
Mnie poprostu nie stac na adwokata w Niemczech czy tez na tlumaczenie pism otrzymywanych z Sadu niemieckiego.
Jednak zadnego pisma nie odebralem za potwierdzeniem,chyba takowych nie bylo.
Zona napisala mi mailem o terminie rozprawy.
Czy poniose jakies konsekwesje,jezeli nic w tej sprawie nie bede robil ani sie stawial na rozprawy? /oczywiscie jezeli nie potwierdze odbioru jakiegos pisma/
Z pozdrowieniami.

Sprawa może się odbyć bez twojego udziału.
Żona gdy przebywa w Niemczech powinna być wymeldowana w Polsce
Czy ty jesteś wymeldowany z Niemiec jeżeli nie to korespondencja przychodzi na twój stary adres w Niemczech

To troche mnie pocieszyles.
Z Niemiec jestem wymeldowany.
Pozdrawiam

Moze bede mogla szybciutko pomoc! Bez adwokata zona Pana "ugotuje"! Prosze szybko wziac sobie adwokata(najlepiej aby ten wladal i jez pol i niem).U adwokata niech Pan podpisze tzw PROCESKOSTENHILFE ! bedzie pan zwolniony od kosztow sadowych,a bedzie miec Pan naprawde duza pomoc adwokacka! Niech Pan nie zwleka !Czas dziala na pana niekorzysc!Szybko! To co mowie 100% wazne! Powodzenia!

Dzien Dobry!!

Mam pytanie,ktöre dotyczy mojego przyjaciela ktöry jest Niemcem.Mianowicie chodzi o to,iz jest w czasie separacji z Kobietä z Rosji,Byli malzenstwem 8lat,ona ma dzieci ale nie z nim,ona rzäda od niego pieniedzy,mimo ze sä w separacji juz 2lata.Dzieci mieszkajä w socjalnym mieszkaniu a ona pracuje w Agencji Towarzyskiej w Schweiz-mamy na to dowody.Mojego przyjaciela Adwokat nie moze z niä nawiäzac kontaktu bo rzekomo niema nigdzie meldunku(chodzi o to by przyspieszyc ten rozwöd),jednego syna ma w wieku 11lat.Czy to jest mozliwe,zeby dzieci byly same(jest ich 3),ona niemiala meldunku i jak przyspieszyc proces tego rozwodu?? Czy jest mozliwosc uniewaznienia malzenstwa jesli nikt niema z niä kontaktu i jesli pare razy nie wstawi sie na sprawe?? Bardzo prosze o odpowiedz,jesli ktos ma pojecie na takie tematy.Dziekuje Serdecznie:!::!:

Powrót