M
mmaggdda
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Jest Polką, która wyszła za amerykańskiego żołnierza w lutym 2010 w Danii. Zarejestrowałam ten fakt w USC w Polsce. Mój mąż musiał wrócić do USA w marcu 2010, gdyż zmieniał swoją jednostkę. Ja zostałam w Polsce, gdyż kończyłam studia. W maju urodził nam się syn, mąż był ze mną w tym czasie. Podczas gdy ja kończyłam studia mąż miał wystąpić o wizę dla mnie oraz zgłosić fakt urodzenia syna jako obywatela USA i wyrobić mu paszport. Jednak chyba było to za trudne dla niego, mąż zostawił nas pod koniec sierpnia. Okazało się, że znalazł sobie nową rodzinę. A co do papierów dla nas - powiedział że je wysłał, ale poczta je zgubiła....Mam dowody na tą zdradę - zdjęcia, emiale itp Czy mogę wystąpić o rozwód w Polsce i udowodnić jego winę, czy nie ma to sensu. Dodam, że mąż właśnie wyjechał na roczną misję do Afganistanu i mam czas, aby obmyślić najlepszą opcję na rozwód. Nie chcę brać rozwodu, póki mu mąż jest na kontrakcie w armii, ponieważ otrzymuję dość wysokie alimenty od US Army jak na polskie warunki, ale po powrocie z misji podejrzewam, że mój mąż odejdzie z armii.
Dziękuje
Dziękuje