Rozwód

• Autor wątku Autor wątku Agatka3151
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agatka3151

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam.

Mam następujące pytania. Mianowicie 2 lata temu wzięłam ślub w UK cywilny. Była to pomyłka i małżeństwo nie zostało nigdy, że tak powiem "skonsumowane". Chciałabym wziąć rozwód, ale z Szanownym Małżonkiem nie mam kontaktu już od bardzo dawna, nie wiem gdzie mieszka co robi itp. więc nie wiem jak go szukać. Do tego obecnie mieszkam w PL i małe pole do popisu. Mam pytanie czy papiery rozwodowe mogłabym zgłosić w PL i czy mogłoby się to tutaj wszystko odbywać? Jeśli nie, to czy jest możliwość drogą korespondencyjną, gdyż nie mam jak aktualnie wyjechać do UK. Jeśli małżeństwo tak jak wspomniałąm nie bylo skonsumowane nigdy, to czy mogłabym się ubiegać o nieważnienie ? Czy tylko rozwód wchodzi w grę ? A i dodatkowe pytanie, czy małżonek, może w UK bez mojej wiedzy zaciągnąć kredyt bądź coś innego ?? Bez mojej wiedzy i podpisu, coś co na mnie może potem przejść jeśli chodzi o spłatę?

Proszę o szybką i rzetelną odpowiedź, gdyż jest to dla mnie ogromnie ważne, preferuję także kontakt PRIV, jeśli ktoś się na tym bardzo dobrze zna i mi kompetentnie doradzi.

Pozdrawiam :)

Powrót