Rtv euro agd genius

• Autor wątku Autor wątku experianmus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

experianmus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
zareklamowałem głośniki z firmy Genius,po odebraniu okazało się, że nie naprawili zgłaszanejusterki i było nawet gorzej , zareklamowałem po raz drugi tym razem ze zwrotem pieniędzy,dostałem smsy od RTVEUROAGD : reklamowane urządzenie jest sprawne technicznie ,oddalamy rozszczenia reklamacyjne.Sprzedawca nie bierze udziału w pozasądowym rozwiązywaniu sporów konsumenckich, towar był spowrotem w sklepie po ponad 20 dniach ,poszedłem zakonczyć reklamacje , podłaczyli mi głosniki ,okazało sie że naprawili sprzęt , mimo że zadałem zwrotu pięniędzy , pracownik powiedział ze mogli tak zdecydować i ze nie muszą zwracać pięniedzy , i jak to jest mogli odmówić zwrotu pięniedzy ?

Już nie pierwszy raz ten sklep popełnił te przestępstwo. Poczytałem i na forach i jest wielu pokrzywdzonych w taki sposób. Rozważam pozew zbiorowy, jesteś zainteresowany?:)

Sklep wyraził swoja opinię. Możesz się z nią nie zgodzić, tak samo jak sklep ma prawo nie zgodzić się z twoją.

Porażająca siła argumentu i merytoryki. Gratuluję.

Nie, bo przecież niczego nie rozumiesz.

Jeżeli jest to pierwsze żądanie złożone w ramach reklamacji dotyczącej danego towaru, sprzedawca może zaproponować konsumentowi niezwłoczną wymianę lub naprawę – niewiążącą się z nadmiernymi niedogodnościami. Nie może jednak zrobić tego bez powiadomienia o tym konsumenta, ma on bowiem prawo do zmiany propozycji przedsiębiorcy (z wymiany na naprawę lub odwrotnie).

Sprzedawca nie ma prawa odmówić konsumentowi obniżenia ceny lub odstąpienia od umowy, jeżeli nie wywiązał się ze swych obowiązków przy pierwszym żądaniu złożonym przez konsumenta w ramach pierwszej reklamacji bądź jest to druga lub kolejna reklamacja danego towaru. Nie ma tu znaczenia, czy chodzi o tę samą, czy też inną wadę lub usterkę.
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/

Pogrubiłem to co ważne. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?

@loco1 co będziesz czas tracił ?:)
Już od dłuższego czasu widzę, że ludzie coraz częściej zadają pytania, choć wiedzą lepiej. Nie rozumiem tylko jednego, po co zadawać pytania skoro odpowiedzi oczekuje się tylko jednej, potwierdzającej swoją rację ?
@Kleks112 chcesz zgłaszać na policję, Twoje prawo. Przynajmniej rozbawisz kilka osób czy to na policji, czy też w sklepie.
Śmiech to zdrowie, daj im się troszkę pośmiać z siebie skoro tak Ci na tym zależy :D

smsa od sklepu z informacją, że sprzęt jest sprawny technicznie dostałem przy 2 reklamacji, napisali tak bo naprawili te głośniki mimo,że chciałem zwrot pieniędzy, za pierwszym razem nic nie zrobili ,przecież to jest robienie ludzi w kulki ,jak nikt nic z tym nie bd robił to oni dalej tak będą robić...

Powrót