M
Mariusz4x
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 79
Witam
Zgłosiłem na reklamację drona za 4000zł w którym wysiadł pilot po około 3 tygodniach używania. Wpierw zapytałem producenta o opinię i napisał że produkt powinien zostać wymieniony i zajmie się tym sklep.
Złożyłem reklamacje z ustawy w euro i dziś 14dnia dostałem taką o to odpowiedź:
Jeszcze nie słyszałem aby pilot był kiedykolwiek naprawiany gdyż usterka nastąpiła z winny wadliwego oprogramowania w pilocie. Kiedy czytałem o tym problemie na zagranicznych forach każdorazowo ten jak i inne problemy kończyły się wymianą kompletu na nowy.
Czy mam tutaj tylko dwa wyjścia naprawa albo zwrot i nic więcej nie mogę zdziałać? Mam obawy że rozłożenie pilota przez jakiś tam serwis może wpłynąć na jego trwałość, a produkt jest nowy. Zwróciłem im cały komplet.
Pozdrawiam
Zgłosiłem na reklamację drona za 4000zł w którym wysiadł pilot po około 3 tygodniach używania. Wpierw zapytałem producenta o opinię i napisał że produkt powinien zostać wymieniony i zajmie się tym sklep.
Złożyłem reklamacje z ustawy w euro i dziś 14dnia dostałem taką o to odpowiedź:
W odpowiedzi na złożoną reklamację uprzejmie informujemy, że nie możemy przychylić się do oczekiwanego sposobu załatwienia reklamacji ze względu na nadmierność kosztów, których wymagałaby wymiana towaru.
Wyjaśniamy, że zgodnie z przepisami prawa Sprzedawca może odmówić zadośćuczynienia żądaniu Kupującego, jeżeli doprowadzenie wadliwego towaru do stanu zgodnego z umową w sposób wybrany przez Kupującego (wymiana) jest niemożliwe albo w porównaniu z drugim możliwym sposobem doprowadzenia towaru do zgodności z umową (naprawa) wymagałoby nadmiernych kosztów.
Jednocześnie informujemy, że możliwe jest doprowadzenie reklamowanego towaru do stanu zgodnego z umową poprzez jego nieodpłatną naprawę. W przypadku decyzji o takim sposobie zakończenia reklamacji lub w celu przekazania nam innych dyspozycji, możliwych i dostępnych na tym etapie postępowania zgodnie z przepisami prawa, prosimy o kontakt telefoniczny pod numer 855 855 855* (od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 20.00). Podanie numeru zgłoszenia reklamacyjnego przyspieszy identyfikację zgłoszenia.
Na kontakt telefoniczny i dyspozycje możliwe oraz dostępne na tym etapie postępowania zgodnie z przepisami prawa oczekiwać będziemy przez 14 dni. W przypadku braku decyzji w tym terminie nienaprawiony towar będzie przekazany do sklepu RTV EURO AGD, w którym została zgłoszona reklamacja.
Informację o gotowości towaru do odbioru w sklepie można uzyskać na RTV EURO AGD - Sklep internetowy RTV AGD Komputery Foto Telefony lub pod wskazanym wyżej numerem telefonu, podając numer zgłoszenia reklamacyjnego.
Dodatkowo, informacja o zakończeniu postępowania reklamacyjnego i gotowości towaru do odbioru w sklepie zostanie przesłana SMS-em/e-mailem, o ile numer telefonu lub adres e-mail został podany w tym celu w zgłoszeniu reklamacyjnym.
Jeszcze nie słyszałem aby pilot był kiedykolwiek naprawiany gdyż usterka nastąpiła z winny wadliwego oprogramowania w pilocie. Kiedy czytałem o tym problemie na zagranicznych forach każdorazowo ten jak i inne problemy kończyły się wymianą kompletu na nowy.
Czy mam tutaj tylko dwa wyjścia naprawa albo zwrot i nic więcej nie mogę zdziałać? Mam obawy że rozłożenie pilota przez jakiś tam serwis może wpłynąć na jego trwałość, a produkt jest nowy. Zwróciłem im cały komplet.
Pozdrawiam