rzekomy dług

• Autor wątku Autor wątku akm22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

akm22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Orange wystawiła faktury za usługi, których nie wykonała, więc za nie nie zapłaciłem, następnie rzekomy dług sprzedała firmie windykacyjnej, sprawa trafiła do sądu, przez cały czas trwania procesu firma windykacyjna dzwoniła, zastraszała, pisała maile, sms itd. Oczywiście sąd oddalił powództwo w całości stwierdzając w uzasadnieniu, że wystawienie faktury nie jest jednoznaczne z wykonaniem usługi.
Niestety pomimo wyroku firma windykacyjna nęka mnie nadal, twierdząc że jestem ich dłużnikiem. Proszę o pomoc w jaki sposób pozbyć się firmy windykacyjnej?

Ignorować. Nic więcej nie wymyślisz.

Nie da się tak żyć, skrzynka zapchana mailami, ciągłe smsy i dzwonią z różnych numerów

Jedynie prokuratura i zgłoszenie z art. 190a kk.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Niezależnie od sprawy karnej możesz pozwać ich o zapłatę za naruszenie dóbr osobistych. Sprawa nawet o 500 zł bardzo często powoduje zaprzestanie nękania.

Jak masz nadmiar kasy do wtopienia to polecam. Jakie to dobra osobiste zostały naruszone w ten sposób?

pishka napisał:
Jak masz nadmiar kasy do wtopienia to polecam. Jakie to dobra osobiste zostały naruszone w ten sposób?

Mam wrażenie, że prawa uczyliśmy się w różnych krajach.
Pierwsze lepsze z google: wyrok Sądu Apelacyjnego we Wrocławiu z dnia 15 lutego 2013 r., sygn. akt I ACa 31/13.

Aha, w razie przegranej o 500 zł, to ten nadmiar kasy do wtopienia to aż 120 zł.

Ostatnia edycja:
pishka napisał:
Jakie to dobra osobiste zostały naruszone w ten sposób?

Zawracanie dupy? W sytuacji gdy dług nie istnieje (sąd oddalił powództwo).
Kto wie czy to nawet nie jest próba wyłudzenia (przecież długi nie ma, a oni chcą jakąś kasę).

Moje dane znajdują się na giełdzie długów, każdy może sobie je kupić, cała gmina ma ubaw ze mnie

Powrót