Rzucenie szkoły

• Autor wątku Autor wątku anonymus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anonymus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam problem, od jakiegoś czasu (3 miesiące nie chodzę do szkoły, jak źle się czuję - idę do lekarza, a czasami rodzice mi usprawiedliwiają, chociaż teraz w szkole wymagają tylko zwolnienia od lekarza). Mam jeszcze praktyki, które też często opuszczam, a później nadrabiam..). Wszystko dlatego, że mam problem z rówieśnikami.. ja, mam już tak zrytą psychikę, że nawet najmniejsza rzecz mnie wkurza i aż się trzęsę.. wiem, powinnam iść do psychiatry, ale nie mogę tego znieść, że osoby, które mnie gnębią (jest ich kilka) czują się bezkarnie.. i to oni do tego doprowadzili.. Za niecałe 3 miesiące skończę 18 lat.. i mam pytanie - co mi grozi, jeśli nadal będę opuszczać lekcje?

Prawdopodobnie zanim urzędnicza machina zdąży cokolwiek w tym temacie zrobić to skończysz 18 lat i obowiązek szkolny przestanie Cię dotyczyć. A jeśli Cię gnębią to warto może to gdzieś zgłosić, no chyba że nie zależy Ci na tej szkole. Tak czy inaczej z samym wykształceniem gimnazjalnym nie osiągniesz nic w życiu. Warto może się pomęczyć. Wizyta u psychologa czy psychiatry to też dobry pomysł, to żaden wstyd.

Chcę iść na zaoczne.

Grozi mi sąd? Kara pieniężna?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Hmm.. a można napisać wypowiedzenie z praktyk w wieku 17 lat?
Jeśli tak, poda ktoś wzór takiego wypowiedzenia?

Powrót