W
wojtuq
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam, mam problemy z moją rodzina (siostra i jej mężem), mieszkamy w jednym budynku ciągle mamy z nimi problem awantury o nie wiadomo co, pretensje ciągle i groźby ze strony męża mojej siostry, że pobije mnie albo moją żonę w grzecznym tego słowa znaczeniu. Raz już szwagier podniósł na mnie ręke bo mu się postawiłem, bo miałem dość takiego traktowania. Wraz z żoną mamy 20 lat, mój szwagier ma 40lat jest ode mnie większy i silniejszy a do tego nie obliczalny, potrafi podnieść ręke na kobiety. Boję się o moje zdrowie i zdrowie żony. Jak narazie mieszkamy w bliźniaku, próbuję jak najszybciej od nich uciec ale ciężko z mieszkaniami tu gdzie mieszkam, w dodatku pracujemy w jednej firmie. Boję się ich tak samo jak moja żona. Proszę pomóc mi bo nie wiem co mam robić w tej sprawie. Jedno wiem zmiana mieszkania, z pracą ciężko gdyż nie umiem języka a pracuję w firmie gdzie przyjmują takich polaków. Mogę wystąpić do sądu o zakaz zbliżania się ich. Co muszę tam powiedzieć. dziś szwagier groził mojej żonie, że jak urodzi dziecko to powystrzela ją po pysku, a wiem że może to zrobić, gdyż jest nieobliczalny. Bardzo proszę o pomoc gdyż może coś się nam stać nie chcemy zgłaszać tego na policje, bo wiem, że może się dla nas to źle skończyć z ich strony ale tak samo dla nich np. deportacja do polski a z drugiej strony to rodzina. Nie da się tej sprawy załatwić polubownie, nie raz próbowałem tego z żona.