sądowy nazakaz zapłaty mandatu z renomu - ktoś posłużył się zgubionym dokumentem

• Autor wątku Autor wątku malw87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malw87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Otrzymałam pismo z sądu rejonowego w gdańsku z nakazem zapłaty w postępowaniu upominawczym mandatu z 11.2013r. - gdzie takowego mandatu nie otrzymałam, gdyż w danym okresie nie podróżowałam środkami komunikacji miejskiej. Załącznikiem do pisma jest ksero mandatu, z którego wynika, że ktoś posłużył się moim zagubionym w 2010 r. prawo jazdy - od 07.2010 mam wyrobiony nowy dokument. Nadmienię, iż podpis widniejący na mandacie nie jest moim podpisem, jak również rubryki 'Imiona rodziców' są niewypełnione - jako że brak tych danych na prawie jazdy. Czy w tej sytuacji mogę odwołać się od nakazu? Jakie dokumenty muszę załączyć, aby udowodnić posłużenie się moim zgubionym dokumentem? Nadmienię, iż nie zgłaszałam zgubienia dokumentu na policji, gdyż nie było to wymagane przy wyrabianiu nowego prawo jazdy,a ja nie widziałam takowej potrzeby. Na złożenie sprzeciwu mam 2 tygodnie , dlatego bardzo proszę o pomoc!

Ostatnia edycja:
Składając wniosek o prawko musiałaś podać fakt zgubienia. Być może masz ten dokument, jeśli nie pozostaje kwestionowanie podpisu, czyli napisanie to co wyżej w sprzeciwie plus wniosek dowodowy o powołanie biegłego grafologa celem wykazania, że podpis na blankiecie nie został przez Ciebie sporządzony.

Powrót