SAF windykacja

• Autor wątku Autor wątku Gobolek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gobolek

Stały bywalec
Odpowiedzi
606
otrzymałam dzisiaj pismo (zwykły list wysłany INPOSTEM) pt "zawiadomienie o możliwości przekazania sprawy na drogę postępowania sądowego"

poniżej wymieniona firma Video World jako wierzyciel a ja jako dłużnik mam do zapłaty 253 zł za niezwróconą płytę

piszą, że nie ma ze mną kontaktu, że przekażą sprawę innej firmie, że 10 lat mogą mnie ścigać i te wszystkie straszaki.

problem polega na tym, że jest to w ogóle pierwsza rzecz w tej sprawie jaką otrzymałam a druga kwestia to taka, że wypożyczalni nie ma gdyż została zlikwidowana jakiś czas temu a ja nie miałam na koncie żadnej nie oddanej płyty, mało tego byłam się nawet pytać kiedyś czy wszystko mam zwrócone i konto czyste, gdyż kiedyś jakieś bajki były przetrzymane a pózniej nic nie wypozyczałam.

A teraz ślą mi wezwanie, dodam, że gdy się oddawało płyty nigdy nie było to w żaden sposób potwierdzane, jedynie pracownik scanował kod - czasem było to robione natychmiast ale nie zawsze.

czy ja powinnam skontaktować się z tą firmą windykacyjną i wyjaśniać sprawę?

hop, podbijam temat.
czy ktoś miał do czynienia z tą firmą?

Skoro z niczym nie zalegasz to wyjaśnij to z nimi, że wszystkie płyty zostały zwrócone

myślałam o tym w pierwszej kolejności, ale naczytałam się tych różnych tematów, że firmy ślą bezpodstawne wezwania i jak tylko ktoś się z nimi skontaktuje to ma przechlapane.
A swoją drogą jak ja udowodnię że mam wszystko oddane? nie dawali nigdy żadnych kwitków.

Witam
Mamy ten sam problem. Trzy lata temu zapłaciliśmy 150zł, potem zlikwidowaliśmy konto i teraz znów przyszło 197 zł do zapłaty za jakąś płytę! Coś nie tak jest z ta firmą...

Powrót