Samochód na spłate długu. Jaka Umowa

• Autor wątku Autor wątku kanciorek21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kanciorek21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam jutro jestem umówiony z człowiekiem ktory jest dłuzny mi pieniądze wynikające z umowy , umówiliśmy sie iż zamiast wpłacać mi pieniądze da mi swoj samochód. Jak sporządzić umowę jak to powinno wyglądać i jakie procedury muszę wykonać aby samochód był moją własnością i kiedy będę mógł go sprzedać. Prosze o pomoc i z góry dziękuje .

Moim zdaniem zwykła umowa KS wystarczy. Napisz tam ze dnia tego i tego sprzedajacy otrzymuje do rąk gotowke,a kupujący dostaje auto i finał. Oczywiście kasy mu nie dawaj , a umowe pozyczki zniszczcie.

Tez nad tym myślałem tylko czy wtedy nie moze on powiedzieć ze go zmusiłem do sprzedaży tego samochodu a gotówki mu nie dałem ?? i czy nie lepiej podpisać z nim umowy kupna sprzedaży nie dawac mu kasy a tylko potwierdzenie spłaty zadłużenia ?

Po podpisaniu KS i przekazaniu auta wraz z dokumentami,Umowa pożyczki przy nim zostaje zniszczona. On podpisujac sie pod umowa KS z dopiskiem ze otrzymał pieniadze nic nie moze Ci zrobic. Rownie dobrze po 5minutach kase moze zgubic i powiedziec , ze mu nie dales...

Powrót