Samochód na umowę użyczenie ???

• Autor wątku Autor wątku darecki26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darecki26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam mam pytanie. Nie mam przeprowadzonego jeszcze postepowania spadkowego po zmarłym 8 miesiecy temu tesciu. Czy mogę sprzedać samochód , który w chwili obecnej użytkuję? Sprzedac na pewno nie moge ale czy moge sprzedac go na umowe użyczenia do czasu przeprowadzenia i zakonczenia postepowania spadkowego? Nadmieniam ze samochod ktory chce sprzedac wlascicielem byl zmarly tesc oraz jego corka ( moja zona ). Do spadku po zmarlym jest 3 spadkobiercow ( zona zmarlego, corka jego oraz wnuczka ) Poprostu jest rowniez drugi samochod ktorym jezdze a tego co chce sprzedac chce sprzedac. Bardzo prosze o porade z gory dzieki i pozdrawiam

[cytat="darecki26"] Czy mogę sprzedać samochód , który w chwili obecnej użytkuję? [/cytat]
Nie ponieważ nie jestes właścicielem
[cytat="darecki26"] Sprzedac na pewno nie moge ale czy moge sprzedac go na umowe użyczenia do czasu przeprowadzenia i zakonczenia postepowania spadkowego?[/cytat]
a co to za twór - "sprzedaż na umowę użyczenia" :?: - albo sprzedaż albo użyczenie...

również nie - z powodów jw.

chodzi mi o taka umowe umowe uzyczenia ze po zakonczeniu postepowania sadowego samochod przechodzi na wlasność tego co uzyczal go tak kiedys kupowalem samochod. A drugim wlascicielem po zmarlym tesciu jest przeciez moja zona. Dzieki za podpowiedz pozdrawiam

Powrót