B
b41993
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, w sobotę tj. 14.03.15 zakupiłem auto. Wróciłem nim z Warszawy do mojej miejscowości pod Kielcami ( zrobiłem jakieś 250-300km). Gdy dojeżdzałem do domu spod maski poszedł ogień i po samochodzie nie zostało w zasadzie nic nim przyjechała straż i to ugasiła. Auto miało zainstalowaną instalację LPG dlatego strach było się do niego zbliżać. Sprzedający (osoba prywatna) poinformował mnie, że gaz jest do regulacji, gdyż faktycznie trochę go szarpało. Dodatkowo instalacja musiała być w takim razie nieszczelna i wystarczyła iskra aby zaczął palić się gaz a potem benzyna.
Czy jest jakakolwiek szansa odzyskania choć części pieniędzy ( kwota oscylująca w granicach 19tyś zł). Co w takiej sprawie mogę zrobić ?
PS. Wczoraj udałem się do rzecznika praw konsumenta, ale z racji, że sprzedający to osoba fizyczna nie mogą mi pomóc.
Czy jest jakakolwiek szansa odzyskania choć części pieniędzy ( kwota oscylująca w granicach 19tyś zł). Co w takiej sprawie mogę zrobić ?
PS. Wczoraj udałem się do rzecznika praw konsumenta, ale z racji, że sprzedający to osoba fizyczna nie mogą mi pomóc.