Samochód w spadku

• Autor wątku Autor wątku oleeeek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oleeeek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam na 2 czerwca mam umówioną wizytę w wydziale komunikacji, i chciałem się upewnić jakie potrzebuje dokumenty mieć ze sobą. Sytuacja wygląda tak:
Po śmierci dziadka, jest trzech spadkobierców- babcia oraz dwaj synowie(tata i wujek) Dodam że wszystko odbywa się w zgodzie i za porozumieniem stron. Samochód docelowo ma być zarejestrowany na mnie i na tatę. Posiadam umowę darowizny części pojazdu, babci oraz wujka na mnie, kartę pojazdu, dowód rejestracyjny. Tata ma przejąć część wynikającą ze spadku. Posiadamy odpis od notariusza o spadku ,że przypada na te 3 osoby, tylko nie jest tam wyszczególniony samochód a jest to raczej ogólne ze caly spadek dziedziczą te wymienione osoby, każda po 1/3, co zrozumieliśmy tak, że babcia posiada 50% z tytułu małżeństwa, a drugie 50% po dziadku przypada na babcie tate i wujka co daje udziały w aucie babci 4/6 a wujka i taty w 1/6 i tak też jest to zapisane w umowie darowizny. Proszę o informacje czy taki akt od notariusza wystarczy oraz czy jest potrzebne coś jeszcze typu akt zgonu lub akt małżeństwa. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Powinno wystarczyć. Ty jesteś właścicielem 5/6 a ojciec 1/6.

Powrót