samochód z holandii a zainteresowanie nim przez policje

• Autor wątku Autor wątku sandra1023
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sandra1023

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
kupilam samochód w holandii na przerejestrowanie go miałam 2 tyg ale w tym czasie zdazyłam tylko zrobic przeglad i zaplacic akcyze w urzedzie skarbowym. na dalsza rejestracje niestety zabrakło nam pieniedzy. wiec od tej pory samochód stoi pod blokiem na zjazdowych holenderskich tablicach. Sąsiadka ktora oczekiwała na przyjazd nowych mebli uznała ze samochód uniemozliwi jej wniesienie ich wiec zadzwoniła na policje. policjanci chcieli lawetowac samochód ale gdy zobaczyli ze jest na holenderskich blachach nie zrobili btego ponioewaz nie wiedzieli czy on jest. Zyczliwy sadziad skontaktował sei z nami, przestawiłam samochów, opowiedział mi całe zdażenie i to zdawałoby sie byłby koniec ale co mnie zaskoczyło od tej pory policja bardzo interesuje sie tym samochodem. chodzi, spisuje numery (na szybie jestt wywieszka ze jest on na sprzedanie) wiec spisali numer konaktowy. dzisiaj prawie cały dzień krecili sie przy tym samochodziestali ogladali wiec podeszłam do nich i zapytałam o co chodzi czy cos jest z nim nie tak a oni odpowiedzieli mi ze wszystko w pozadku a jak chce to oni moga zaraz znaleść mi proble. Przestraszyłam sie tym nie wiem co mam o tym mysleć. Czy naruszam w jakiś sposób prawo tym samochodem? o co moze im chodzić?

[cytat="sandra1023":2c0cr79v]o co moze im chodzić?[/cytat:2c0cr79v]
:what: wróżka pilnie potrzebna

czyli nie maja za co sie przyczepić? Samochód nie jest kradziony tyle tylko ze nie ważne ma juz tablice zjazdowe ale przecież juz nim nie jeżdze.

Powrót