samochód

• Autor wątku Autor wątku Stejen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Stejen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam. Mam pewnien problem: chce kupic samochod (fiat 126p) ktory ma ubezpieczenie do wrzesnia, i chcialbym sie dowiedziec czy jak go kupie i zarejestruje na siebie (nie mam znizek) to czy przejdzie na mnie ubezpieczenie? i czybede musial cos doplacac do ubezpieczenia , poniewaz paz od ktorego chce kupic ma 60% znizek.Druga sprawa to taka: czy jak go zarejestruje na mame( 40% znizek) to czy w innym towarzystwie ubezpieczeniowym (np. tak jak jest on zarajestrowany w PZU) beda obowaizywac te znizki? Mama ma zarejestrowany samocho w Benefii to czy jakbym spowodowal wypadek to znizki jej poleca z obydwuch towarzystw( benefia, Pzu) czy tylko z pzu?

Jeżeli zakupisz na siebie i zniżek nie posiadasz mają prawo zrobić rekalkulację i najprawdopodobniej tak zrobią - czyli będziesz musiał dopłacić.

Jeżeli zakup będzie na mamę, która posiada zniżki również mają prawo do przeliczenia zniżek i żądania dopłaty w tym wypadku mniejszej - zniżki przechodzą.

[cytat:1uisugxg]Mama ma zarejestrowany samocho w Benefii to czy jakbym spowodowal wypadek to znizki jej poleca z obydwuch towarzystw( benefia, Pzu) czy tylko z pzu?[/cytat:1uisugxg]

Niektórzy tak robią i się udaje. Niektóre TU wprowadziły za dodatkową opłatą tzw. gwarancję zniżki w przypadku kolizji.

a ile moze wynieść dopłata jezeli pan od którego kupie ma 60% znizek i zaplacil 170 zl na rok a mama ma 40%?? okres ubezpieczenia do doplacenia : od stycznia do września?

Może wynieść i 500 zł, zależy od paru czynników, takich jak miejsce zarejestrowania, ewentualne zwyżki (wiek, prawo jazdy). Dlaczego po prostu się nie przejdziesz albo nie zadzwonisz do ubezpieczyciela i się nie dowiesz? Wolisz usłyszeć jakieś kwoty z sufitu?

Powrót