Samochud B1

• Autor wątku Autor wątku wasyl!
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wasyl!

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam jak wszystkim wiadomo można w wieku 16 lat wyrobić prawo jazdy B1 pozwalające prowadzić auto do 550 kg i nasuwa się pytanie ?

Posiadam Honde Civic która waży 938 kg , a jak bym w dowodzie rejestracyjnym było by wpisane 549 kg czy policja ma prawo/środki żeby skontrolować wage samochodu ??

Bogowie, dajcie mi siły bym sobie nie strzelił w łeb widząc taką ortografię i takie posty młodych ptoencjalnych morderców na drogach..

Porzadkowa napisał:
Bogowie, dajcie mi siły bym sobie nie strzelił w łeb widząc taką ortografię i takie posty młodych ptoencjalnych morderców na drogach..
Exactly...

Posiadam Honde Civic która waży 938 kg , a jak bym w dowodzie rejestracyjnym było by wpisane 549 kg czy policja ma prawo/środki żeby skontrolować wage samochodu ??
Dziecko złote, zacznijmy od tego,iż nikt nie zarejestruje Ci tegoż samochodu, jako pojazdu kategorii B1.

Oj to trzeba do HydeParku zgosić :D. Za dużo polskiego hip hopu ktoś się tu nasłuchał.

wasyl! napisał:
Witam jak wszystkim wiadomo można w wieku 16 lat wyrobić prawo jazdy B1 pozwalające prowadzić auto do 550 kg i nasuwa się pytanie ?

Policja może skontrolować wagę pojazdu.Ale w Twoim przypadku chyba nie ma takiej potrzeby.Przecież każdy policjant na "oko" stwierdzi,że to nie taki pojazd o jakim mówisz.Mam pytanie:jak chcesz wpisać mniejszą wagę w DR?

P.S Powinno się pisać SAMOHÓD.:wink: Ortografia się kłania...

może chłopak ma dysortografię i dlatego popełnia błędy a jak wiemy jest to coraz częściej widoczne wśród młodych a jeżeli chodzi o kontrolę pojazdu to jak policja zobaczy tak młodego chłopaka to na pewno będziesz pierwszy do kontroli ja mam syna który miał tak jak ty prawko B1 (ale samochód już za małe pieniądze możesz kupić według wagi tak jak my to zrobiliśmy) często policja go sprawdzała bo jest to nowość wśród młodzieży a jak skończył 18 lat to tylko zdawał jazdę bez teorii na kat B

ale wiesz Honda Civic jest tak "mało" popularnym samochodem, że pewnie nikt się nie zorientuje, że jakiś szwindel miał miejsce.

Poza tym 16 lat a już kombinuje.

ChrisYS napisał:
ale wiesz Honda Civic jest tak "mało" popularnym samochodem, że pewnie nikt się nie zorientuje, że jakiś szwindel miał miejsce.

dobre dobre:)

autor chyba nie zdaje sobie sprawy że w wydziale komunikacji nikt mu nie klepnie w DR auta z kat. B na B1. o tak o.;)

no chyba że samą ramą by jeździł. ale to wtedy podpada pod chiński rower "sa ma ra ma bez dy na ma"

Skoro Hyde Park, to sobie pozwolę...

może chłopak ma dysortografię i dlatego popełnia błędy a jak wiemy jest to coraz częściej widoczne wśród młodych
To nie dysortografia, a niechęć do nauki języka polskiego, popularnie zwana lenistwem.

Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać... Spadłam z krzesła :D

nie mam problemu zrobic lewy przegląd w którym będzie wpisana waga 548 nawet ja będzie ważyć 2 t

P.S. Mam dysleksje Pzdr.

Młody człowieku masę własną samochodu określa producent a nie waga u diagnosty. Po drugie gratuluje diagnoście, który się podłoży z taką bzdurą.

no chyba że samą ramą by jeździł. ale to wtedy podpada pod chiński rower "sa ma ra ma bez dy na ma"
Sam go pcham ale go mam
wasyl!
nie mam problemu zrobic lewy przegląd w którym będzie wpisana waga 548 nawet ja będzie ważyć 2 t
To zgłoś się potem z tym lewym papierkiem na Policję... no i podaj też adres tego zakładu, który z taką chęcią zrobi lewy przegląd a odpowiednie organy go "sprawicują".

wasyl! napisał:

Dałbyś radę załatwić żebym ja ważył 34 tony?Tyle elektromagnes u mnie w robocie podnosi i nie ma jak sprawdzić.:Tylko w dowodzie osobistym musiałby być wpis.Oczywiście na lewo...

wasyl! napisał:
Twój tok rozumowania wskazuje, że nie powinieneś jeszcze przynajmniej przez parę lat siadać za kierownicą samochodu, bez względu na to, ile waży i co ma wbite w DR.
Włos się na głowie jeży, jak się pomyśli, że tacy ludzi mogą się legalnie poruszać po drogach.
Bez urazy, ja również w wieku 16 lat odpowiedzialnością i wyobraźnią nie grzeszyłem i sobie również bym prowadzić samochodu nie pozwolił.

lucanus napisał:
Sam go pcham ale go mam
:ok:

raczej w takiej wersji brzmi atrakcyjniej;)
"SAM GO PCHAM GO ALE MAM GO"
:lol:8-)

Ostatnia edycja:
"dyslekcja" - choroba XXI wieku, synonim upośledzenia umysłowego spowodowanego słuchaniem techno i hiphopu oraz lenistwa

Muszę zaprotestować. Dysleksja i inne dysfunkcje są faktem. Faktem też jest nadużywanie tych "przypadłości" przez młodych ludzi, którzy bywają leniwi.
Znam osobę z dysleksją, dysgrafią, dysortografią i innymi dysfunkcjami (nie pamiętam tych nazw, ale kojarzę opisy, pani psycholog się znała i wszystko opisała). Chłopak do matury podchodził bez żadnych zwolnień i usprawiedliwień. Ale kwit od "wszystkich świętych" miałam zabezpieczony (na wszelki wypadek). Polski zdał na marną trójczynę (pisemnie, ustnie było na cztery), reszta była dużo lepiej.
W życiu hiphopu i techno nie słuchał (muzyka klasyczna, metal i cięższe frakcje, bo jakieś upodobania muzyczne się w domu we wczesnym dzieciństwie nabywa; jeszcze jazz tradycyjny i ciutek popu).

Ostatnia edycja:
Powrót