samotna matka w USA

• Autor wątku Autor wątku dżana1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dżana1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Wyjechałam do USA na wizę. Wiza się skończyła, a ja nie wróciłam, bo zaszłam w ciążę z Polakiem z amerykańskim obywatelstwem. Zostałam z ojcem dziecka. Nie pracowałam tam nigdy. Dziecko nosi moje nazwisko. Ojciec dziecka nas zostawił. Dziecko jest ubezpieczone zdrowotnie, ale mam dług za poród. Nie mam wizy, nie mam środków do życia. Co mam robić?

modoc007 napisał:
Co chcesz. W końcu US to kraj wolności.

modoc007, jak masz pisać, żeby pisać, to ja dziękuję. Potrzebuję fachowego wsparcia, trochę zrozumienia dla sytuacji. Pozdrawiam.

modoc007 napisał:
Co chcesz. W końcu US to kraj wolności.

Właśnie dlatego boję się wracać do Polski. Ludzie oceniają, każdy każdego, nie zna historii człowieka i nie potrafi się po prostu powstrzymać od komentarza.

Tutaj w Ameryce nikt nie oceni, a nawet pomoże.

Ja bym proponowała Ci wyszukać w google prawnika PRO BONO są to darmowi prawnicy, którzy mogą Ci pomóć, bo przecież zasługujesz na alimenty - to z pewnością.
Niestety wydaje mi się, że musisz powinnaś wyjechać z kraju, jako że jesteś nielegalnie tutaj. Z tego co wiem, to Twoje dziecko może Ci dać obywatelstwo kiedy kończy 21 lat - tak mi się wydaje.

Jeżeli szukasz pracy to po prostu chodź po restauracjach czy coś i powiedz, że szukasz pracy PAY CASH to oni zrozumieją. Tutaj w Californi jest bardzo dużo osób mieszkających nielegalnie, pracują, mają auta, zycie bez zmartwień.

Ale na pewno radze Ci wpisanie w google PRO BONO LAYER nie wiem od czego to ma być prawnik, jakiś rodzinny chyba. I może od emigracji.

Życzę powodzenia!!

agutaa, bardzo dziękuję za wskazówkę z tym prawnikiem Pro Bono. Poszukam z pewnością. Też Ci życzę powodzenia!

Powrót