samotna matka z trojgiem dzieci prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku helena1973
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

helena1973

przyjechalam do uk z partnerem i trojgiem dzieci w chwili obecnej partner odszedl i nie wiem co robic mam na mysli to ze partner pobiera child tax credyt i working t credyt na nas oba te benefity wplywaja na moje konto najpierw otrzymalam ja child tax credyt a po 3 miesiacach moj partner working tax credyt niewiem co mam zrobic w tej sytuacji czy zglosic ze nie zamieszkujemy razem i co wtedy czy zostanie mi zabrany child tax credyt i na jak dlugo nie pracje obecnie bo mam male dziecko 16 m cy i nie mam opieki do coreczki ogolnie jestesmy w uk rok i pracowalam 6 m cy prosze mi doradzic co mam zrobic czy jak zglosze ze partner odszedl to zabiora mi benefity i na jak dlugo zadnych oszczednosci nie mam a moze moge isc do pracy ale co z dziecmi wiek 12 ,7.16m cy prosze o odpowiedz nie mam nikogo kto moglby mi pomoc

Ostatnia edycja:
Może już temat przeterminowany dla Ciebie helenko i może już masz pomoc, ale i tak napisze to co wiem. Musisz to zgłosić do HR. Oni Ci wyślą( czasami mogą też zrobić to przez telefon) papiery w których wpiszesz swoje zarobki za te 6 m-cy co pracowałaś, jednoczesnie informujesz że nie masz już partnera.. więc powinno Ci się należeć coś jako samotnej matce. Nie denerwuj się . Powodzonka życzę;)

Powiem na swoim przykladzie tez jestem samotna matka z 3 dzieci pracowalam legalnie mam na to papiery ale w momencie gdzy zostala sama z dziecmi nie mam nic staralam sie o income support pozniej o jobseeker allowance o housing i council benefit o przepisanie child benefit z partnera na mnie i wynik jest zerowy mija rok a ja nie mam nic tyle tylko co zarobek z pracy i child tax credit plus alimenty wszedzie sie tlumacza ze jestem z poza granic uk czyli z polski i nie nalezy mi sie nic nawet child benefit i tak niby samotne matki maja miec dobrze w uk nikomu nie zycze tego co ja przezylam i doznalam tyle upokorzen i chamstw urzednicy stwierdzali ze ja moze specjalnie sie rozeszlam z partnerem zeby dostac pomoc z panstwa inni mi przysylali pisma ze chce zerowac na zasilkach dosc obelg padlo w strone mojej osoby w koncu sie poddalam i nie prosze juz nikogo o pomoc jakos sobie radze sama ciezko ale daje rade jedynie tylko staram sie dalej o child benefit bo tego nie moga zabrac moim dzieciom .
Pozdrawiam

Powrót