Samotna Matka

• Autor wątku Autor wątku Sonia1111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sonia1111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Hej niedawno rozstalam sie z partnerem mam synka 2,5 rocznego i drugie w drodze... Jestem od roku w anglii i nie przepracowalam tutaj zadnego dnia:( Wynajmuje dom ze znajoma od landlorda na pol ale nie jestem w stanie bez zadnego dochodu go utrzymac mam jedyne chB i czekam na tax benefit w wysokosci 60f tyg... Moje pytanie brzmi co mam dalej zrobic bo juz nie wiem sama... O co moge sie starac jeszcze itp. ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi ...

Czy CHB jest na Ciebie? Na Twoje nazwisko? Tax benefit to dodatek do opłaty za Council Tax, nie starałaś się o Housing Benefit?

tak chb jest Na mnie . Nir staralam sie Bo jestem Na umowie z kolezanka I nir wiem czy tak moge zalatwic . Dostaje tylko chb I Nic wiecej

Sonia1111 napisał:
tak chb jest Na mnie . Nir staralam sie Bo jestem Na umowie z kolezanka I nir wiem czy tak moge zalatwic . Dostaje tylko chb I Nic wiecej

Na umowie wynajęcia mieszkania ? Jeśli tak, to możesz iść do councilu i wnioskować o Housing Benefit.

Na jakiej w ogóle zasadzie wypłacają ten Child Benefit, skoro nie przepracowałaś ani dnia?

amelia2013 napisał:
Na jakiej w ogóle zasadzie wypłacają ten Child Benefit, skoro nie przepracowałaś ani dnia?

Child benefit jest wypłacany bez względu na to, czy ktoś pracuje, czy nie. Jest to zasiłek na dziecko.

Nie do konca. Child benefit zapewne otrzymalas jak bylas jeszcze w zwiazku, czy zglosilas im,ze obecnie jestes samotna niepracujaca matka? Jezeli nie pracujesz i nie pobierasz benefitu, ktory bedzie Cie kwalifikowal do pobierania housing benefitu czy tez council tax reduction - to nie otrzymasz tych swiadczen.

Powrót