sankcja a przepustka

• Autor wątku Autor wątku dita1532
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

dita1532

czy aresztowany tymczasowo moze starac sie o przepustke na swieta??czy jest to mozliwe i trudne????wystarczy prosba do prokuratora????
aresztowanie nastapilo okolo 3 tygodnie temu.........czy jest mozliwosc aby aresztowany otrzymal zgode???????????????

Nie... o przepustkę może ubiegać sie osadzony w Zakładzie karnym bo ma takie prawo, i to dopiero 1/4 kary.
Tymczasowo aresztowany nie ma możliwości otrzymania przepustki bo mu "nie przysługuje" .

dziwne bo dzisiaj zadzwonil do mnie moj chlopak ze ma przepustke na swieta nameczyl sie zeby ja wyprosic ,zastanawiam sie nad tym czy czasem jego prosba byla w innym stylu ze rzekomo matka lezy w szpitalu itp. rozmawialam z nim przez telefon wiec tez zastanawiam sie czy czasem nie powolal sie na zdrowie mamy ktora rzeczywiscie idzie niedlugo na operacje.
czy to mozliwe by prokurator sie do tego przychylil?bo juz jestem glupia w tym.............z aresztu napewno nie dzwonil wiec............teraz mam do myslenia

dita dziwna sprawa i z telefonem i z przepustką
Czy twój chłopak napewno jest tymczasowo aresztowany czy może już skazany tylko przebywa w AŚ?

Jeżeli nie z AS to skąd mógl do ciebie dzwonić?
Będąc tymczasowo aresztowanym napewno nie otrzyma przepustki , i nie może także dzwonić stąd moje zdziwienie

znajomy ktory pracuje w areszcie sledczym swimi drogami doweiedzial sie ze owszem jest w areszcie i ze czeka na sprawe.z aresztu tez na 100% nie dzwonil bo dzwonil od kolegi ktorego znam osobiscie i jego numer tel.tez. przeciez gdyby nawet byl po wyroku to z tego co wiem musialby odbyc 1/4 kary zeby starac sie o przepustke chyba ze sie myle. tylko to dziwnie wyglada bo wyrok musialby zapasc na dniach a z tego co wiem to czekal na sprawe.sankcja moze przeciez trwac nawet 3 miesiace i dluzej,wiec co powlal sie na smierc matki?????tu tez by chyba na slowo nie uwierzyli.nawet gdyby to pewnie by chcieli akt zgonu pozatym niewierze zeby na to sie powolal..............czy ja zwariowalam??????jezu pomozcie!!!!!czy sa jakiekolwiek kruczki argumenty zeby wypuscic aresztowanego tymczasowo na przepustke czy nawet po wyroku jesli nawet nie odbyl 1/4 kary???nie zasne normalnie mysle czy cos jest nie tak czy niewiem gdziekolwiek czytam o tym wychodzi na to ze to nie mozliwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dita nawet jeśli by sie powołał na śmierc matki nie dostałby przepustki bedąc tymczasowo aresztowanym jedyną możliwością jest to że sąd/prokuratura odstapiła od tymczaasowego aresztowania i będzie odpowiadal z wolnej stopy
[cytat:2qia8t3w]
czy ja zwariowalam??????
[/cytat:2qia8t3w]
nie :)
[cytat:2qia8t3w]
czy nawet po wyroku jesli nawet nie odbyl 1/4 kary???
[/cytat:2qia8t3w]
tu istnieje szansa wyjścia na przepustę tzw losówkę

tak ale watpie by odpowiadal z wolnej stopy........zawiasy ma za narkotyki teraz aresztowali go za to samo!!!napewno sad by na to nie poszedl!!!!!
a jesli bedzie chcial uciec za granice?????przeciez jet taka mozliwosc?????ma 17 lat.

[cytat:1kqli71i]
a jesli bedzie chcial uciec za granice?????przeciez jet taka mozliwosc?????
[/cytat:1kqli71i]
dlatego jest na sankcji i dlatego tez nie może uzyskać przepustki, jeszcze trzeba dołożyć mataczenie w śledztwie

A tak z ciekawości czy masz problemy z uzyskaniem widzenia?

jeszcze nie probowalam nic robic jesli chodzi o widzenie,nie jestem jego zona wiec napisalam prosbe o widzenie,ktora chcialam na dniach zlozyc ale po wczorajszym telefonie jestem niezle zakrecona!!!!!!naprawde. z aresztu napewno nie dzwonil,dzwonil od kumpla chyba ze kumpel mial widzenie w co tez watpie pozatym przeciez by nie mogl zadzwonic z kumpla telefonu :wow: powiedzial mi tylko ze nameczyl sie zeby uzyskac przepustke,ze pisal podania i dostal.hmm czy wystarczy blagac zeby ktos otrzymal przepustke na sankcji??????jestem zielona i niezle zakrecona.przeciez nie zwial z aresztu!!!!!!!!!!!

Dita nie ma mozliwości aby tymczasowo aresztowany miał przepustki, to jest niemożliwe :!: :!:

Bardzo trudno otrzymać przepustkę osobie która jest juz w ZK, i to dopiero moze po 1/4 wyroku moze sie o to starac...

A tu przepustka w areszcie i to na dodatek po 3 tyg.

Bardzo dziwne...
Albo twoj chlopak cos kręci....bo naprawdę bardzo dziwna sytuacja.... wrecz nie mozliwa... staraj sie o widzenie a dowiesz sie od niego trochę wiecej...

o widzenie bede sie starac............owszem ale skoro dzwonil to tez jest bardzo dziwne,prawda?????do tego od kumpla.pozatym bylo przypuszczenie na poczatku ze jest aresztowany za cos zupelnie innego......nie narkotyki.gdyby nawet tak bylo to nie sadze by dostal ponowne zawiasy............pozatym kiedy z nim rozmawialam to powiedzial ze dostal ta przepustke i chce uciec za granice i przeczekac az wszystko sie uspokoi.niewiem co mam o tym sadzic. doskonale wiem ze jesli nawet bylby po wyroku to niestety musi odsiedzic 1/4 kary aby otrzymac przepustke!!!!!!!!!!!!

jesli chodzi o przepustkę w AS to stanowczo twierdzę ze jest to niemozliwe :!: :!:

Z telefonami jest różnie....
Ale on dzwonił z numeru kolegi który tez siedzi w Areszcie razem z nim, czy od kolegi który pracuje w Areszcie :?: :?:

dzwonil od kolegi ktory jest na wolnosci!!!!!!!!!!!!!!!ja wogole tego nie kumam znajomy pracuje przy areszcie potwierdzil mi ze on siedzi w areszcie i czeka na sprawe.to bylo moze z trzy dni temu.....................zastanawiam sie czy czasem autentycznie otrzymal przepustke na swieta bo nibyprzez caly tydzien ich meczyl podaniami.....z jego rozmowy z nim to on chce uciec za granice.znowu na swieta nawet gdyby mu dali to watpie zeby dali mu juz teraz i mialby wrocic po tygodniu.z tego co sie orientuje to nawet pierwsza przepustka trwa 30h.mylic sie nie myle to napewno.

co wyszedl z zawiasami i chce mi zrobic niespodzianke na swieta????watpie sprawa napewno by tak szybko sie nie odbyla po drugie nie ma co liczyc na drugie zawiasy!!!!!!!!!!!!ja juz taka mam teorie.............................tonacy ostatniej deski ratunku sie lapie!!!!!!!!!!!!a nawet gdyby kolega tez by byl aresztowany to czy nie rekwiruja komorek itp.?????????

Dita na widzenie w Areszcie nie ma możliwości wniesienia niczego...
Po zatym kolega nie otrzymałby zgody na widzenie po 3 tyg, jeśli juz to najblizsza osoba np. matka.
I zwykle pierwsze widzenia uniemożliwiają bezpośredni kontakt z tymczasowo aresztowanym tzn odbywają sie przez telefon i dzielacą szybą, przez którą nie ma mozliwości przekazania niczego, a rozmowę jest podsłuchiwana przez strażnika.

Uważam że cała ta sytuacja jest poprostu prawnie niemożliwa gdyż:
1/ Tymczasowo aresztowany nie otrzymuje przepustek
2/ Tymczasowo aresztowany nie ma możliwości telefonowania
3/ Wniesienie telefonu na widzenie równiez jest niemozliwe.

no wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!! wiem o tym i jestem zakrecona jak bak........................a jesli wysle do aresztu list i np.ewentualnie nie bedzie tam takiego aresztowanego to czy oni wyrzucaja list do kosza czy odsylaja spowrotem??????????

Odsyłają z powrotem z napisem, że taka osoba nie przebywa w areszcie.

Dita ale to mozna w szybszm tempie sprawdzić.
Poprostu zadzwoń do aresztu podaj sie jako matka, i zapytaj sie czy xx (imie nazwisko chlopaka) ma zgodę na np. dodatkową paczkę żywnościową...

W areszcie na prawie wszystko trzeba miec zgodę czyli ubrania, jakies sprzęty itd. a więc zapytaj sie czy ma zgodę na cokolwiek wtedy straznik sprawdza w komputerze jego dane... i wtedy moze ci odpowiedziec czy w ogóle taka osoba jest w bazie tymczasowo aresztowanych....

w sumie masz racje!!!!!!wiesz tu nie chodzi o to ze moze mnie oszukal bardziej obawiam sie tego ze moze rzeczywiscie tak uprosil i czy nie planuje czasem zwiac:)choc nie jestem za tym.ale pomysl dobry.napisze co wyszlo bo dla mnie ta sytuacja jest naprawde dziwna.mam tylko nadzieje ze cokolwiek powiedza.dzieki :ok:

dita to zadzwoń i daj znać na forum, bo jestem ciekawa jak ta sytaucja sie rozwiązała ... :what:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót