sankcja a przepustka

• Autor wątku Autor wątku dita1532
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
narazie nie bede dzwonila ale jutro rano bede wiedziala z samego zrodla...........ale dam znac :ok:

hej!!!dowiem sie dzisiaj lub jutro..........czekam na tel.od znajomego!!!
zastanawiam sie tez nad mozliwoscia taka ze tak czy inaczej siedzi razem z kolega i przemycili telefon.............ale nie wiem czy czasem moja teoria sie potwierdzi.
zobaczymy bo sama jestem ciekawa dam znac jak tylko bede wiedziala :ok: :)

Dita ale jeśli kolega brał razem z nim udział to nie mogą siedzieć razem w jednej celi, w celu uniknięcia matactwa w sprawie...

W ogóle sprawa z przemyceniem tel jest raczej kompletnie niemożliwa. Dita może go poprostu wypuścieli z tego aresztu :what:

no co ty????jak go mogli wypuscic??? zawiasy za dilerke i teraz to samo przestepstwo..................w zyciu by go nie wypuscili!!!!! ja mysle ze jednak dostal ta przepustke mowil mi ze sie strasznie nameczyl zeby ja uzyskac niewiem na jakiej podstawie w kazdym razie 3 dni przed jego tel. byl normalnie w areszcie i czekal na sprawe-informacja praktycznie zdobyta ze zrodla z samego aresztu od znajomego.znajomy zadzwoni wiec bede wiedziala.pozatym gdyby go wypuscili to by chyba sie u mnie pojawil................obawiam sie ze jesli nawet mial przepustke to moze cos odwalic typu uciec za granice!!!!!!!
jesli tak (odpluc) to co mu grozi??? wrocic nie wroci bo pewnie posla za nim list gonczy i na granicy go sciagna ma 17 lat wiec..................wlasnie na jakim dokumencie 17-latek moze opuscic polske oprocz paszportu????

teraz zaczynam myslec!!!!!!!!!!!!! :what: :what: :what: i to dobitnie!!!!!!!mam tylko nadzieje ze nie popelni takiej glupoty.wolalabym by odsiedzial zawsze jest cos takiego jak przepustki czy warunkowe..........................

dita nawet gdyby stawał na głowie i nie wiadomo co robił nie mogl dostać przepustki bedac tymczasowo aresztowanym jedyna opcja opuszenia aresztu to albo uchylenie aresztu przez sąd/ prokurature lub ucieka z aresztu nie ma czegoś takiego jak przepustki dla aresztowanych
a ucieczka za granice hymm zostanie za nim wyslany list goczy i możliwe ze nakaz aresztowania wtedy wroci do Polski i bedzie musiał odsiedzieć swoja kare

poczekam co znajomy powie bo jak to wszystko czytam to mi wszystko chodzi po glowie ................ale dam znac jak tylko sie dowiem..........narazie to moje domyslu stoja na niczym................odezwe sie :)

czy zatrzymany w areszcie ma prawo do wysylania listow? i ilu?

i ile mu grozi za dilowanie jesli jeszcze nie skonczyl 18 lat? ile moze czekac do sprawy?

Proszę używać opcji zmień do momentu odpowiedzi na post.
Dziękuję.
atmosphere

[cytat:amo7dvbz]
czy zatrzymany w areszcie ma prawo do wysylania listow? i ilu?
[/cytat:amo7dvbz]
Ma prawo- może wysyłać listy i ile tylko chce- ale oczywiście cenzuruje je prokurator i przez to dłużej idą do nadawcy.
Temat poruszany w dziale: więziennictwo: listy aresztowanego-temat rzeka...

listy może pisać i to w każdej ilości listy idą przez prokurature i sa cenzurowane tak samo jak listy wysyłane do niego więcej dowiesz się na : http://forumprawne.org/o,41002.html
ile grozi to nie wiem sprawdzw kodeksie karnym
a do sprawy różnie może czekac zależy od tego ile zajmnie czasu zbieranie dowodów przez prokurature i jakie jest natęzenie pracy w sądzie
zaprasza tez na więziennictwo tam sie moze dowiesz więcej na temat twoich pytan

a i prosze nie pisac postat pod postem używaj opcji zmien

Dita nie ma czegoś takiego jak przepustka w AŚ. Moim zdaniem został uchylony bądź zmieniony środek zapobiegawczy. Jeste możliwość że go puścili nawet jeśli popełnił 2 raz to samo przestępstwo. Nie denerwuj się bo powinno się wszystko wyjaśnić. Pozdrawiam

rozumiem ze nie ma czegos takiego jak przepustka w aś ale wiesz zdziwilo mnie to............czy go wypuscili?????czekal na sprawe a pozaty watpie zeby go wypuscili...............zawiasy za dilerke to samo teraz no to chyba nie mozliwe by go wypuscili.
mysle ze juz jutro bede wiedziala od znajomego co jest grane?sama jestem zakrecona............no chyba jak by go wypuscili to napewno by sie zjawil u mnie :) dam znac odrazu jak sie dowiem :ok:

[cytat:xynbh4tc]
zawiasy za dilerke to samo teraz no to chyba nie mozliwe by go wypuscili.
[/cytat:xynbh4tc]
oj różne rzeczy się zdażają w polskim wymiarze sprawiedliwości więc jak dla mnie wszystko jest możliwe

ja ci się wcale nie dziwie że zakrecona jesteś bo ta sytuacja jest naprawde dziwna
w takim razie czekamy jak się dowiesz czegoś więcej

tak na marginesie ale mi się wydaje że w jakiś sposób mogł uciec z AS wtedy by się to wszystko jakoś trzymało kupy ale mam nadzieję że tego nie zrobił bo tylko sobie klopotu może narobić dobra nie chce gdybać bo nie ma co czekam na to czego sie dowiesz

ewciaaa!!!!narazie dowiedzialam sie ze dzisiaj rano jest przewoz wszystkich aresztowanych ktorzy sa na sankcji do bydgoszczy.dzisiaj bede wiedziala czy moj byl na liscie...........w kazdym razie przemyslalam to wszystko i doszlam do wniosku ze przemyt telefonu raczej nie wchodzilby w rachube niby gdzie by go schowali?????uspokoje sie dopiero kiedy sie dowiem i daje znac!!!!!!

dita...strasznie dziwna chistoria. w zyciu nie slyszlalam czegos podobnego. zadzwon do aresztu i poprostu tak jak ci radza spytaj sie o paczke zywnosciowa. dowiesz sie czy rzeczywiscie jest tam gdzie jest, a moze chlopak w jajo cie robi. nie ma takiej mozliwosci poprostu zeby tymczasowo aresztowany mogl zadzwonic ...nawet nie ma opcji zeby mial komorke przy sobie....a juz o przepustce to zapomni. sledztwo w toku...to ciesz sie jak dostaniesz widzenie wogle. no nie chce byc pesymistka ale chyba chlopak cie wkreca..lekko mowiac....
areszt to areszt..niestety..
tez jestem ciekawa o co w tym wszystkim chodzi..i powodzenia zycze.pozdrawiam...

dita mam pytanie wiesz może dlaczego są przewożeni do bydgoszczy i gdzie do tej pory siedzial twój chłopak? a i kto da ci informacje czy jest/był na liscie?
Wiesz co mysle że najlepsza metoda dowiedenia sie jest telefon do AS a sokor jest teraz przewożony to nie wiem ale mysle że i tak powinnaś zadzwonić się dopytać ,

ewciaaa!!!wszystko sie wyjasnilo.wczoraj z nim rozmawialam osobiscie.jego ojciec wplacil za niego kaucje do sprawy moze chodzic na wolnosci.........dzieki za pomoc tylko mam nadzieje ze nie popelni zadnej glupoty!dzieki raz jeszcze :ok: :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót