Sankcja?

• Autor wątku Autor wątku tasiuia83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tasiuia83

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Mój narzeczony ma wyrok 10 mc który kończy mu się 24 marca tego roku ale 27 kwietnia ma mieć sprawe Czy wypuszczą go w marcu czy dostanie sankcje?

RE: Poradzcie

Jesli nie zastosowano aresztowania tylko odbywa karę jako skazany to z pewnościa wyjdzie tego 24 marca.

Zgadzam się. Gdyby były podstawy do tymczasowego aresztowania to już byłoby ono zastosowane (w czasie trwania kary w innej sprawie).

a nie może być tak ze przed samym 24 marca sąd da mu sankcje?

Nie. Jak by miał mu dać sankcję to już by to zrobił

czyli po odsiedzeniu całego wyroku 10 mc wychodzi na wolność?nie ma takiej opcji żeby go zatrzymali?

tak na pewno wyjdzie 24marca skoro wyrok mu się kończy...

też wydaje mi się, że nie masz xxxNaTaLaxxx o co przedwcześnie się martwić! Twój M wyjdzie 24 marca! Tylko czekaj na niego!:roza:

Dziękuje Wam wszystkim!a mógłby mi ktoś jeszcze3 doradzić no bo teraz by wyszedł 24 marca ale 27 kwietnia ma sprawe o pobicie i ma 2 lata w zawieszeniu czy jest jakas możliwośc zeby go nie zamkneli spowrotem?jest coś co mozna zrobić?nie wiem praca,szkoła ,slub?

napewno i praca i szkola mu pomoga, co do ślubu to radzilabym sie zastanowic.
chociaz nic nie na bank moj kumpel mial mature w tym roku , stala prace i odwiesili mu wyrok.

tasiuia - 27 kwietnia ma dopiero sprawę - sprawa może się ciągnąć sporo czasu i nie wiadomo jak się skończy, dopiero gdy wyrok się uprawomocni to można myśleć o odwieszeniu tamtej kary. Więc spokojnie- tak od razu nie będą go zamykać...Co do odwieszenia - to zależy od tego z jakiego art był skazany- jesli za podobny do tego pobicia to jesli dostanie wyrok skazujaćy za to pobicie to będą musieli mu odwiesić chyba, że minie mu do tego czasu okres próby...

a jeżeli on chce się przyznać do tego i poddać sam dobrowolnie karze?te zawiasy ma o pobicie i teraz tez bedzie miał sprawe o pobicie:(czy jest możliwośc żeby mu nie odwieszali tych zawiasów i dostał za ta sprawe wyrok w zawieszeniu?

tasiuia83 napisał:
a jeżeli on chce się przyznać do tego i poddać sam dobrowolnie karze?te zawiasy ma o pobicie i teraz tez bedzie miał sprawe o pobicie:(czy jest możliwośc żeby mu nie odwieszali tych zawiasów i dostał za ta sprawe wyrok w zawieszeniu?

Jesli nie macie adwokata to musicie to wszystko dobrze przemysleć.
1. oczywiście może poddać się dobrowolnie karze i dostać zawiasy ale wtedy mogą mu odwiesić te 2 lata...

2. Chyba, że to 2 pobicie nastąpiło przed zapadnięciem tego wyroku 2 lat w zawieszeniu- wtedy nie ma co się martwić- jesli dokonał pobicia wtedy gdy miał już ten prawomocny wyrok 2 lat to gdy podda się dobrowolnie karze i otrzyma wyrok w zawieszeniu za chwilkę otrzyma pismo o zarządzeniu kary i na 100% mu to odwieszą.

3. Dlatego może w waszym przypadku bardziej "opłacałoby" się "przeciągnięcie" sprawy jesli byłoby to możliwe ale aby nad tym się zastanowić musisz wiedzieć wszystko o przestępstwach twojego chłopaka- daty czynów, wyroków, art itd...

a jeżeli byłabym w ciąży to nic nie da?

A jeżeli by go zapisać teraz do szkoły,znalazł by prace odrazu jak wyjdzie,wzielibyśmy cywilny to jest mozliwośc że go nie zamknał znowu?

tasiuia 83 to nie tak działa- nawet jesliby miał 10 dzieci na utrzymaniu, żonę, chorą babcię, chodził do szkoły i pracował na 2 etaty, chorował na przewlekłą chorobę itd- nie miałoby wływu na to czy musiałby iść do więzienia czy nie ( jedynie na odroczenie kary bądź przerwę w karze). Poczytaj proszę tematy na forum, przestudiuj wszelkie dokumenty odnośnie wyroków twojego narzeczonego i przemyśl to co napisałam wyżej...

Hmm.. mam takie pytanie.. czy jeżeli mój chłopak ma sankcję i teraz będzie miał sprawę.. to czy mogę tez na niej być czy raczej mnie nie wpuszczą..? Dla pewności: nie mamy tego samego nazwiska to tylko mój chłopak.
Prosze o szybką odpowiedź.. :(

Powrót