Sankcja?

• Autor wątku Autor wątku tasiuia83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeżeli rozprawa będzie jawna, to będziesz mogła w niej uczestniczyć. A to ma być już rozprawa czy posiedzenie o przedłużenie aresztu?

Hmm.. ciężko mi na to odpowiedzieć.. nie wiem.. wiem tylko że będzie miał sprawę..
Achh.. i chciałabym dodać że jestem niepełnoletnia i mam wątpliwości co do tego czy mimo to że byłaby jawna ja mogłabym wejść? :( Bo czytałam że jak osoba jest niepełnoletnia to nie może być na sali..? To prawda?

To zmienia postać rzeczy. Jeżeli jesteś niepełnoletnia, to nie możesz uczestniczyć w rozprawie, chyba że taką zgodę wyrazi przewodniczący.
Art. 356. § 1. Na rozprawie oprócz osób biorących udział w postępowaniu mogą być obecne tylko osoby pełnoletnie, nie uzbrojone.
§ 2. Przewodniczący może zezwolić na obecność na rozprawie małoletnim oraz osobom obowiązanym do noszenia broni.
§ 3. Nie mogą być obecne na rozprawie osoby znajdujące się w stanie nie licującym z powagą sądu.

No to nie jest zbyt miłe.. :(
A niczego nie zmienia to że w tym roku będę już pełnoletnia? Kurczę.. :/ :mad:

Ejni- wątpię aby ktoś cię legitymował, idź na rozprawę, zobaczysz go chociaż jak go prowadzą itd, myślę też, że nie będzie problemu abyś uczestniczyła w rozprawie, bo nikt cię nie będzie raczej o nic pytał...

Dzięki :) No i tak zrobię.. ważne żebym go zobaczyła.. jejuuu jak tęsknię.. :( a tak dawno się nie widzieliśmy .. :(( Dziękuje za wszystko!! :)

No i miałyście racje.. poszłam i wpuścili mnie bez problemu :D I nie wiem czemu się tym tak denerwowałam :P Cała się trzęsłam.. :(
Zobaczyłam go znów po ponad 2 miesiącach :-D Ojjj.. ile teraz jest we mnie radości nawet sobie nie wyobrażacie :)
Pozdrawiam, zawsze warto mieć nadzieję..

Ejni na luźną rozmowę zapraszam na Temat Wolny. Fajnie że w końcu go zobaczyłaś :)

Chciałabym.. ale dostał rok i niedługo jeszcze jedna sprawa.. :( Ale za tą mógł mieć 4 lata, więc cieszę się że to tylko rok.. Teraz źle nie było więc trzymam kciuki, że następnym razem też będzie dobrze.. Chociaż boję się :(

Powrót