Schengen

• Autor wątku Autor wątku melassa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

melassa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Nie jestem poszukiwany w Polsce (sprawdzone podczas kontroli policyjnej). Czy to oznacza że nie jestem również poszukiwany w innych krajach UE na podstawie traktatu z Schengen (wspólna baza danych)? Jak i gdzie mogę to sprawdzić? Proszę o odpowiedź, z góry wielkie dzięki!
Pozdrawiam

Biuro Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych
ul. Stawki 2
00-193 Warszawa

shengen

witam mam na imie Daniel. Pisze do was z prosba o pomoc w doradzeniu w mojej sprawie ktora jest dla mnie bardzo warzna, od 4 lat jestem poszukiwany w Niemczech listem gonczym ale nie Europejskim ,a za niedlogo planuje wyjazd do Belgi za praca i obawiam sie tego czy jak bym tam wjechal lub zostal tam skontrolowany przez policje to czy nie zostal bym aresztowany lub czy tak? poniewarz to sa kraje shengen. na dzien dzisiejszy moge jezdzic do Polski i do Czech ,a te dwa kraje sa rowniez w shengen tylko ze jeszcze nie maja wprowadzonego Euro. W zeszlym roku bylem na poradzie u prawnika w Polsce i powiedzial mi ze w mojej sytuacji moge jezdzic po calej Europie tyko musze omijac Niemcy ale chcialbym sie poradzic kogos jeszcze ,kogos kto sie zna na tym prawie????????? z gory dziekuje i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam ja mam podobny przypadek teraz to działa tak że na całą europę masz Ena no i w Polsce też tylko zwykła kontrola i zostaniesz zatrzymany Polecam jak najszybciej to załatwic w niemczech

Polska ma naszą przeszłosc (jak mamy coś nabrojone w innych krajach)w bazie danych od stycznia 2010 roku a wiem bo przerabiałem to prawie rok

Powrót