Schody reklamacja

• Autor wątku Autor wątku Megi12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Megi12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Podpisałam umowę z firmą na wykonanie schodów zabiegowych. Schody zostały wykonane i zamontowane. Niestety schody podczas montażu zostały uszkodzone przez pracowników oraz jakość wykonania była kieska. Policzki nie zlicowane ze stopniami, słupki nie zlicowane, uszkodzone stopnie, popękane stopnie. Została złożona reklamacja w 3 grudnia 2022 schody zostały zdemontowane i zabrane przez firmę na warsztat. Dostałam informację ze schody zostaną wykonane na nowo. Do dnia dzisiejszego nie mam schodów. Jestem zbywana i non stop włascicielka mówi ze nie ma pracowników, ze są chorzy i prosi o czas. Nie chcę już tych schodów. Co mam zrobić aby odzyskać pieniadze. Zapłaciłam 20 tys za coś czego nie mam. Proszę o pomoc.

A żądaniem była naprawa / wymiana?

My nie chcieliśmy tych schodów. Wykonawca sam zaproponował ze je zdemontuje i rozłoży i złoży ponownie. Po rozłożeniu okazało się, że materiał jest felerny i wykonawca złożył reklamację na materiał. Dostałam informację, że schody są robione od nowa. i Czekam już ponad miesiąc i schodów nadal nie ma i nie wiadomo kiedy będą bo wykonawca nie ma pracownika.

No to nie pozostaje nic innego jak ponaglić na początek wykonawcę pismem wzywającym do usunięcia wad w rozsądnym czasie. Niestety potem albo pozew o usunięcie wad albo próba odstąpienia od umowy z żądaniem zwrotu kosztów.

Powrót