Sde do 1,5 roku

• Autor wątku Autor wątku Anita288
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anita288

Witam. Mój Partner został skazany na 1,5roku więzienia odbywa już karę od grudnia dobrowolnie się wstawił. Stara się o de , ma dobrą opinie w zk,.podjął tam pracę. Wysłał wniosek do sądu i wniosek został zarejestrowany w systemie ile teraz trzeba czekać na pomiary i wokande. Przez koronawirusa rzekomo miało być wszystko szybcie

Anita288 napisał:
dobrowolnie się wstawił
przeważąnie dobrowolnie się wstawiamy ...nie słyszałem aby alkohol komuś na siłe lali do gardła..choć nie wykluczam. :D STAWIŁ ludzie SYTAWIŁ
Anita288 napisał:
Stara się o de
stara sie o wyjazd do Niemiec...to nie problem zasadniczo.
Anita288 napisał:
ma dobrą opinie w zk,
fantastycznie ale to bez znaczenia
Anita288 napisał:
ile teraz trzeba czekać na pomiary i wokande.
ile trzeba i to nie wszystko
Anita288 napisał:
Przez koronawirusa rzekomo miało być wszystko szybcie
ale będzie wolniej

@kgb14 Rozśmieszyłeś mnie do rozpęku.
A tak w ogóle to wcale nie jestem przekonana, że opcja z możliwością odbywania kary 1,5 roku w SDE jest już dostępna.

Finister napisał:
A tak w ogóle to wcale nie jestem przekonana,

A co Cię może przekonać? Ustawa wystarczy?

kgb14 napisał:
przeważąnie dobrowolnie się wstawiamy ...nie słyszałem aby alkohol komuś na siłe lali do gardła..choć nie wykluczam. :D STAWIŁ ludzie SYTAWIŁ

Ajajaj .... Czepiasz się o literówkę (jakże wkurzającą, to prawda - i ok, wiem, to nie literówka) a sam popełniasz ich kilka ... i to w najważniejszym miejscu :)

Nic się nie zmieniło odnośnie odbywania kary w sde nie ma żadnych ulg i złagodzenie przestępcy są kierownik do ZK i tam odbywają karę.

forg napisał:
A co Cię może przekonać? Ustawa wystarczy?

A podpowiesz która i który artykuł? Czasu i mozołu byś mi zaoszczędził :ooo:
Nie jestem tak sprawna jak nasz sejm, który w mig nowe prawo tworzy i na nic się nie ogląda i najwyraźniej nie nadążam.

Powrót