SDE - Piotrków Trybunalski

• Autor wątku Autor wątku Skazany2023
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skazany2023

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa ma doświadczenie ze staraniem się o sde w Piotrkowie Trybunalskim? Chodzi mi głównie o dotrzymywanie terminów i cały przebieg sprawy. Czy najpierw jest posiedzenie, pomiary kurator i wokanda? Czy posiedzenie jest dopiero po zebraniu pomiarów i wywiadu?
Bardzo proszę o pomoc.

Pomiar + kurator, potem jezeli sad ma to wszystko wyznacza termin(oczywiscie sprawa może byc przelozona jesli sedzia chory czy cos podobnego), licz do pół roku, ze względu na wolne sądy, bardzo wolne.

Myślę, że sędziowie oraz inni pracownicy sądów powinni całkowicie zrezygnować ze swojego prywatnego życia, własnych spraw, urlopów i świąt, poświęcić się dla służby i zasuwać po 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, bez żadnych przerw (nawet na siku), żeby każdy skazany przestępca otrzymywał odpowiedź na swój wniosek (niezależnie od tego czy będzie on zasadny czy skrajnie bzdurny) najdalej w godzinę od jego złożenia. Co ja mówię. Nie w godzinę, w 15 minut.

tolip napisał:
licz do pół roku
słowo klucz poprawne ,,do" , odpowiadający mógł nawet śmiało napisać do 5 lat , co też nie mijałoby się w żaden sposób z prawdą.
Realnie , to sprawy te są załatwiane dość szybko i myślę , że sąd zmieści się w 30 dniach, jeśli nie to nieznacznie się to wydłuży.

Co do terminow, to zalezy od Sadu i od ilosci spraw. Z reguly staraja sie, zeby miescic sie w terminie 30 dni od otrzymania kompletu dokumentow (pomiar sygnalu, wywiad kuratora). Znam sytuacje, ze termin byl po 14 dniach a znam tez ze i po 5 miesiacach (z powodu braku pewnych dokumentow od osoby starajacej sie o SDE).

Zawsze mozesz zadzwonic do Sadu i zapytac lub moze zadzwonic adwokati dopytac.

Powrót