Sde

• Autor wątku Autor wątku royalshake
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

royalshake

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Przeszukałam kilka wątków, ale nie mogę znaleźć.

Rozumiem, że mimo chęci i wykonania pomiarów do sde to sąd może jednak na sde się nie zgodzić?
I swoją drogą co w sytuacjach, jak w budynku np będzie awaria prądu?

Oczywiście, że nie wystarczą chęci i warunki techniczne. Ten sposób odbycia kary ma być wystarczający do osiągnięcia celów jej wykonania. I to ocenia sąd. Lub Komisja Penitencjarna (w określonych przypadkach).

forg napisał:
Oczywiście, że nie wystarczą chęci i warunki techniczne. Ten sposób odbycia kary ma być wystarczający do osiągnięcia celów jej wykonania. I to ocenia sąd. Lub Komisja Penitencjarna (w określonych przypadkach).

A czy spotkałeś się z posiedzeniem o sde gdzie wymagane jest stawiennictwo i rozprawa zaplanowana na ponad godzinę? To normalne? Jeszcze szansa na zaakceptowanie tego czy już bilet w jedną stronę?

royalshake napisał:
A czy spotkałeś się z posiedzeniem o sde gdzie wymagane jest stawiennictwo i rozprawa zaplanowana na ponad godzinę? To normalne? Jeszcze szansa na zaakceptowanie tego czy już bilet w jedną stronę?

Zawsze wymagane jest stawiennictwo, rozprawa to maks 10-15 minut.

royalshake napisał:
Przeszukałam kilka wątków, ale nie mogę znaleźć.

Rozumiem, że mimo chęci i wykonania pomiarów do sde to sąd może jednak na sde się nie zgodzić?
I swoją drogą co w sytuacjach, jak w budynku np będzie awaria prądu?

Jak nie ma pradu w calym budynku, to jest ogolna awaria i wtedy energetyka to naprawia. Poza tym urzadzenie ma baterie, ktora podtrzymuje dzialanie. Dodatkowo dobrze jest dla swojego spokoju zadzwonic przez urzadzenie do centrum monitorowania i powiadomic i o tym fakcie, ze nie ma pradu.

Powrót