Seans w kinie i wprowadzenie plakatem w błąd.

• Autor wątku Autor wątku Michalak12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michalak12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam, kupiłem przez internet bilety na seans w kinie. Plakat informował o filmie z napisami i tym kierowałem się w wyborze seansu, ponieważ oglądanie filmów z dubbingiem nie jest dla mnie czymś przyjemnym. Gdy byłem już w kinie okazało sie, że seans jest puszczony z polskim dubbingiem, po wyjssciu z kina napisałem email z reklamacją z powodu wprowadzenia w błąd, odpowiedz jaką dostałem było "dubbing jest lepszy niz napisy bo nie trzeba czytać wiec jest bardziej komfortowo" "nie wyszedl pan podczas seansu więc się panu podobało" Czy coś takiego ma prawo bytu?

na bilecie nie bylo informacji, ze bezie to wersja z dubbingiem?

Lovor napisał:

nie, na bilecie nie było żadnej informacji na temat wersji filmu, plakat informował tylko i wyłącznie o wersji z napisami we wszystkie 3 dni puszczania seansu.

Lovor napisał:

to część odpowiedzi
"Jest nam niezwykle przykro z powodu pomyłki na plakacie, jednak nie stanowi ona na tyle istotnego uchybienia, które wpływałoby na jakość świadczonej usługi, stanowiło czynnik niemożliwy do wyświetlenia filmu oraz powodowało rażący dyskomfort dla widza. Film został wyświetlony we właściwym czasie i o właściwej porze, a dubbing zamiast napisów nie zmniejszył komfortu widza w jego odbiorze, a nawet można rzec, ułatwił odbiór filmu pozwalając skupić się bardziej na fabule niż czytaniu."

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót