Sejm - czy posiedzenie w Sali Kolumnowej było zgodne z prawem?

• Autor wątku Autor wątku 216809CW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

216809CW

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum (pozdrawiam wszystkich forumowiczów:D) więc proszę o wyrozumiałość.

Mam pytanie w związku z dość głośnym ostatnio wydarzeniem, mianowicie dnia 16.12.2016 odbyło się głosowanie w Sali Kolumnowej gdzie Sejm przyjął ustawę budżetową
i dezubekizacyjną. Po zakończeniu wyżej wymienionego zdarzenia pojawiły się głosy jakoby owe głosowanie było "niezgodne z prawem". Czy ktoś obeznany w tej materii mógłby naświetlić mi szczegóły tego zdarzenia i odpowiedzieć na moje pytanie ? (przydałby się pewnie jakiś regulamin czy podstawa prawna - jeżeli jest i obowiązuje:cool:).

PS: Nie wiem czy piszę w dobrym dziale - więc w razie usunięcia z powodu złego działu prosiłbym o krótką PW od Administratora z informacją w jakim innym miejscu powinienem ten temat założyć. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
jeśli pyta pan o miejsce, to organem jest marszałek i to on ma kompetencje decyzyjne -art. 10 regulaminu Sejmu

naświetlenie zaplecza zdarzenia, to raczej temat na forum polityczne :)

Dziękuję bardzo za tę informację, czy jest to jedyny dokument prawny, który reguluje tą kwestię?:?:

ten reguluje - konkurencji nie ma :)

Powrót