Seler zamiast Iphonu 6s

• Autor wątku Autor wątku katarzyna07.12.95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katarzyna07.12.95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich, zgóry dziękuję za odpowiedzi.Oto moja historia:

Znalazłam ogłoszenie na OLX o sprzedaży iphone 6s, zdecydowałam się na to żeby go kupić, ale problem był w tym że Pan, który go sprzedawał mieszkał w innej miejscowości, więc zaproponowałam wysyłkę, oraz płatność z góry.Pan jednak wolał odbiór osobisty ale przekonałam go.
Wpłaciłam na konto 1900 zł, czekam na paczkę, paczki nie było około 3 dni, w tym czasie Pan mnie zapewniał że to on się spóznił z wysłaniem, paczka przydzie ale z opóznieniem.
Po tych 3 dniach faktycznie paczka przyszła, ale zamiast IPHONE znałazłam tam seler pokrojony na pól, od razu napisałam do tego Pana ten co sprzedawał, odnośnie zawartości tej przesyłki. Na co dostałam odpowiedź, że nie wierzy w to co się stało, i wyraża chęć pomocy co do otrzymaniu odszkodowania od POczty Polskiej.
Niezwłocznie zgłosiłam sprawę do policji.
W tej chwili nie wiem co robić, jak dojść do swoich praw, co do pomiany zawartości przesyłki poprzez pocztę polską.

Ty tak na poważnie czy jarałaś coś dzisiaj ?
:D

To nie poczta podmieniła iPhone na seler tylko sprzedający wysłał Ci seler. A jeżeli nie sprawdziłaś przesyłki przy listonoszu to prawdopodbnie pozostaniesz posiadaczką najdroższego seleru świata.

potrafię to udowodnić, bo otwierałam przesyłkę w obecności 3 świadków.

Zamówię zaraz 10 ajfonów i będe mieć 20 świadków, że przyszła marchewka ;)

Rozumiem, że miałaś wykupiona opcję sprawdzenia przy odbiorze?

Nie miałam wykupionej tej opcji:(

czy nie da się znleźć go poprzez nr IMEI?

o czym ty piszesz? Jeśli nie otworzyłaś paczki przy listonoszu to pogódź się ze stratą. Poczytaj podobne wątki. Jest ich pełno.

wiernyFAN napisał:
o czym ty piszesz? Jeśli nie otworzyłaś paczki przy listonoszu to pogódź się ze stratą. Poczytaj podobne wątki. Jest ich pełno.

Chyba sam nie wiesz co piszesz.

Autorka wątku zadała bdb pytanie.

katarzyna07.12.95 napisał:
czy nie da się znleźć go poprzez nr IMEI?

Oczywiście, że można.

bardzo dobrze wiem o czym pisze. Jeśli nie otworzył paczki przy listonoszu, to już nikt nie będzie dochodził czy był tam iphone czy seler. Druga sprawa to namierzenie sprzedawcy które i tak pewnie będzie niemożliwe.

ty nie masz. Jak udowodni, że w paczce był seler, a nie iphone?

wiernyFAN napisał:
Jak udowodni, że w paczce był seler, a nie iphone?
To już sprawa policji jak udowodni. Druga rzecz, na jakiej podstawie twierdzisz, że jeden kurier czy też listonosz ma większe znaczenie jak trzech innych świadków ?

Tym, ze kurier/listonosz niezaprzeczalnie byl w momencie otwierania paczki, dodatkowo jest osoba bezstronna, jako ze prawdopobnienie nie jest znajomym adresata

mypetro napisał:
Seler po IMEI? Zadnego iphone nigdy nie bylo
mypetro napisał:
Tym, ze kurier/listonosz niezaprzeczalnie byl w momencie otwierania paczki, dodatkowo jest osoba bezstronna, jako ze prawdopobnienie nie jest znajomym adresata
Widzę, że wiesz na ten temat dużo więcej niż można przeczytać z postów pytającej, może podzielisz się tą wiedzą ?

Powrót