self--employment rozliczenie roczne z TAX CREDIT

• Autor wątku Autor wątku gosiek34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosiek34

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
musze wypelnic TAX CREDITS ANNUAL DECLATATION i w rubryczce (income from self-emp.) trzeba wpisac dochod,i moje pytanie-czy to jest kasa ktora dostaje ( pracuje dla firmy bud. i oni juz odprowadzaja za mnie podatek 20%) minus koszty ? i tu nie wiem czy moje koszty to sa koszty prowadzenia firmy (to raczej jest logiczne ) + NIN ? czy tylko odliczam koszty(paliwo,tel.,itp.)?
czy moze nalezy wpisac brutto (bez odliczenia kosztow)?
a drugie pytanie-siedzibe firmy mam na adres domowy,czy moge cos odliczyc przy rozliczeniu firmy i wrzucic cos w koszty ? i czy orjetujecie sie ile?
mam malo odliczen ,poniewaz nie moge odliczyc towaru-to kupuje zleceniodawca,wiec zalezy mi na wszystkich mozliwosciach
z gory dziekuje za szybka odpowiedz!:)

czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pytania?
musze wyslac to do 31/7/10:(

gosiek34 napisał:
musze wypelnic TAX CREDITS ANNUAL DECLATATION i w rubryczce (income from self-emp.) trzeba wpisac dochod,i moje pytanie-czy to jest kasa ktora dostaje ( pracuje dla firmy bud. i oni juz odprowadzaja za mnie podatek 20%) minus koszty ? i tu nie wiem czy moje koszty to sa koszty prowadzenia firmy (to raczej jest logiczne ) + NIN ? czy tylko odliczam koszty(paliwo,tel.,itp.)?
kosztem jest wszystko co jest niezbedne do prowadzenia firmy ....
czy moze nalezy wpisac brutto (bez odliczenia kosztow)?
kwota do TC to przychod minus poniesione koszty, przed rozliczeniem podatku
a drugie pytanie-siedzibe firmy mam na adres domowy,czy moge cos odliczyc przy rozliczeniu firmy i wrzucic cos w koszty ? i czy orjetujecie sie ile?
mam malo odliczen ,poniewaz nie moge odliczyc towaru-to kupuje zleceniodawca,wiec zalezy mi na wszystkich mozliwosciach
z gory dziekuje za szybka odpowiedz!:)
tak obliczasz procentowo ...ile zajmuje biuro ...generalnie kosztow jest troche ....moze lepiej zaplacic ksiegowemu i miec 100% pewnosc ze robisz to dobrze:D

Powrót