No właśnie to mnie strasznie dziwi że w Polsce wszystko jest dla prawników takie ścisłe i z zasadami . Np. w polsce niby nie można mieć reklamy kancelarii załóżmy w TV czy gazecie , a w innych krajach jak byłem typu USA , to tam cały czas takie rzeczy ...
Jeśli chodzi o sprecyzowanie słowa "takie coś " to mam na myśli głównie , czy w Polsce możliwe jest coś takiego jak kolporacja prawnicza , czyli wiesz zatrudnione setki adwokatów w dużym biurze , jest taki główny prezes tego działu prawniczego ( mówie o tym jak mniej więcej w tym serialu ) , lub też coś takiego , że jest zwykła duża firma załóżmy główne biuro Orange w Polsce , i ono tworzy coś takiego jak dział prawny , i tam mamy zatrudnionych załóżmy 10 adwokatów , na czele których stoi dyrektor działu , i zajmują się tam sprawami prawnymi firmy , żeby wszystko było ok , a jeśli jest jakaś sprawa przeciwko tej firmie , załóżmy pozew sądowy przez jakiegoś klienta do nich to ten dział prawny czyli adwokaci tam zatrudnieni się tym zajmują i bronią firmę na sali sądowej ... ?