Serwer do metin2

• Autor wątku Autor wątku virtualman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

virtualman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam !
Słyszałem na MPC już wiele wersji i mam pytanie :
Czy stawianie serwerów do metin2 jest legalne ?
Znalazłem http://www.mpcforum.pl/topic/127927...nsorahostera-pomocy-przy-postawieniu-serwera/, ale też inny temat gdzie mówią różnie.
Wynikło, że pliki serwerowe są legalne.
Edycja klienta jest nie legalna (czy jeśli napisze żeby użytkownicy podmienili jeden plik to mogę ja oberwać za edycję klienta) ?
I Item Shop jest nie legalne, ale można to ominąć rzeczą typu konto premium zamiast Item Shop ?
Z góry dziękuje ;)

To nie jest oficjalne forum gry - do Lineage'a też istnieje mnóstwo forów i pirackich serwerów - nielegalnych; co więcej nie pamiętam aby Gameforge pozwalało na stawianie serwerów do ich gier - oni z tych gier mają zarobek, więc pirackie serwery tej gry są nielegalne.

Wiem, że to nie jest oryginalna strona. A co do GF to obiło mi się o uszy, że pliki serwerowe kto inny zrobił i de facto ich własnością jest tylko klient gry.

Serwer mozna stawiać jeżeli kupione zostały orginalne pliki. Co do edycji to możesz dowolnie dodawać NPC i inne rzeczy. Podmiana plików jest dowolna przecież tym sposobem łączysz się z serwerem ...:o

Pozdrawiam

Ta, a ktoś się orientuje jak wygląda do kupno ? I jaka mi grozi kara jak nie kupię ? Bo co do kupna to nigdzie się nie spotkałem, oczywiście GF nie sprzeda, a co do kary to się zastanawiam, bo są setki prywatnych serwów :d

Kara jak nie kupisz? Taka sama jak za piractwo komputerowe. A poza tym gdzie niby można kupić pliki serwera? - pierwszy raz słysze

Jest możliwośc kupienia oficjalnych plików do serwera. Są legalne polskie serwery do lineage2!

Nie koniecznie musi być tak z Metinem. Chodzi o to, że na MPC jest z kilkanaście linków do plików serwerowych i nie wiem jak to będzie wyglądło z strony prawnej (jak to ściągne).
Up: To chyba od gry zalerzy. Z tego co wiem pliki serwerowe WOW'a są legalne, ale nie można wprowadzać żadnych edycji. Ktoś podobno wprowadził jakąs edycje i ostro za to zapłacił.

Jest możliwośc kupienia oficjalnych plików do serwera. Są legalne polskie serwery do lineage2!

Gdzie - bo mnie to interesuje?

Powrót