serwis 3czekolady.pl

• Autor wątku Autor wątku werar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

werar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzis dostałam nieprzyjemna widomość.

Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że w związku nieuiszczeniem płatności za Usługę założenia i prowadzenia Konta w serwisie internetowym 3czekolady.pl,
rozpoczęliśmy proces egzekucji tej wierzytelności poprzez upublicznienia jej w internetowych giełdach długów (np. dłużnicy.3czekolady.pl) celem zbycia, co będzie powodować udostępnieniem Państwa danych osobowych nieokreślonemu kręgowi podmiotów.

Szczegółowe informacje przesyłamy w piśmie, które dołączamy jako załącznik do niniejszej wiadomości e-mail.

Z chęcią odpowiemy na każde Państwa pytania. W celu otrzymania dodatkowych informacji prosimy o skontaktowanie się z Biurem Obsługi Klienta: sklep@3czekolady.pl

Pozdrawiamy,
Zespół Biura Obsługi Klienta

Jednakże wraz z Bożonarodzeniową promocja nie powinnam za paczkę zapłacić nic gdyż sposobem płatności był kod który anulował wszelkie płatności. Co mam zrobić? Teraz znalazłam się w rejestrze dłużników i ktoś wykupi mój dług (149zł) który wg nie powinien mieć miejsca ze względu na powyższą promocję.

Witam
A skąd pewność że znajduje się pani w rejestrze dłużników? Bo za mała kwota (149 zł) i nic pani nie wspomniała o poinformowaniu listem poleconym.....

Polecam poinformowanie najbliższego rzecznika praw konsumenta.

HenRab napisał:
Witam
A skąd pewność że znajduje się pani w rejestrze dłużników?
odróżnij rejestr dłużników (KRD, BIG Infomonitor, ERIF) od giełdy długów.

werar napisał:
Co mam zrobić? Teraz znalazłam się w rejestrze dłużników i ktoś wykupi mój dług (149zł) który wg nie powinien mieć miejsca ze względu na powyższą promocję.
ktoś to kupi? NIKT tego nie kupi, nawet ultimo czy kruk wiedzą że to totalna ściema! na razie możesz być wysoko w google, a jedyny efekt tego będzie taki, że jak ktoś cię wrzuci w google to się dowie że połakomiłaś się na koszyk czekoladek :)
generalnie to chyba nic z tym nie idzie zrobić. sprzedawać długi może każdy, nawet nie łamie to żadnych ustaw. nie masz takiego długu? to prostuj. a nuż może posłuchają... może chcesz zaskarżyć o odszkodowanie? to pisz na cypr... sprytnie to pomyślane

HenRab napisał:
Polecam poinformowanie najbliższego rzecznika praw konsumenta.
i co zrobi, na cypr napisze?

odróżnij rejestr dłużników (KRD, BIG Infomonitor, ERIF) od giełdy długów.
Ja odróżniam, ale pani autorka postu napisała
Teraz znalazłam się w rejestrze dłużników
Stąd moje doprecyzowanie

i co zrobi, na cypr napisze?
Nie, ale najprawdopodobniej poinformuje panią o toczących się w tej sprawie "uokikowych" postępowaniach (i odradzi płacenie). Zwykle to bardziej przekonuje niż jakiekolwiek forum

Dziękuje za pomoc. To wiele dla mnie znaczy. Uspokoiliście mnie. Gdy napisałam im, że zgłosze to jako próbę wyłudzenia to powiedzieli mi:

Szanowna Pani,

Pełnomocnik naszej spółki również złoży doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez Panią, albowiem Pani działania noszą znamiona oszustwa, tj. przestępstwa typizowanego w art. 286, polegującego między innymi na doprowadzeniu naszej firmy do niekorzystnego rozporządzania mieniem poprzez wprowadzenie w błąd, za pomocą przesłania nieprawdziwego oświadczania woli o zapoznaniu się i akceptacji naszego regulaminu.

werar napisał:
szanowna pani,

pełnomocnik naszej spółki również złoży doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez panią, albowiem pani działania noszą znamiona oszustwa, tj. Przestępstwa typizowanego w art. 286, polegującego między innymi na doprowadzeniu naszej firmy do niekorzystnego rozporządzania mieniem poprzez wprowadzenie w błąd, za pomocą przesłania nieprawdziwego oświadczania woli o zapoznaniu się i akceptacji naszego regulaminu.
wystepy kabaretowe pazury czy grabowskiego przy tym wysiadają

Powrót