Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wysłanie FVry jest nieskuteczne! kto dostał pisemne powiadomienie o konieczności opłaty za serwis int? kto zaakceptował warunki pisemnie?

Ustawa o akceptacji elektronicznej umow cywilnoprawnych nie weszła w zycie

Zasadnicze pytanie jest takie, czy czekać na bieg wydarzeń czy natychmiast podjąć kroki w postaci pozwu po uprzednim obowiązkowym zgłoszeniu sprawy policji i czy ma to prawne uzasadnienie (pozew) na takim etapie sprawy.

idziemy na Policję i składamy zawiadomienie o przestępstwie - próba wyłudzenie pieniędzy. Wszyscy... Niech zacznie się coś dziać. Kto ma wejścia w media TV, RADIO lub inne ogłaszajcie. UWAGA, SPRAWA DLA REPORTERA, czy inne programy... Działamy

A to bardzo ciekawe. Nigdy w tym katalogu nie zakładałem konta, co ciekawe dane na fakturze to połączenie danych z CEIDG oraz tego co mam na stronie (celowo dane na stronie nie są kompletne, poczta natomiast doręcza listy prawidłowo).
Przejżałem dokładnie korespondencję, pierwszy mail od "niego" 20 lipca 2011 (coby założyć konto bo niby taki fajny katalog), olałem, kolejny 5 pazdziernika 2011 jakobym jednak konto u nich mial i ktos do mnie wiadomosci wysylal, odpisalem ze chyba zartuje za zaufam mu "na słowo" i cokolwiek zapłące za konto premium.
Kolejny z wczoraj z fakturą sam nie wiem za co.
Odpisałem:
"Przykro mi, ale nic mi nie wiadomo o jakiejkolwiek usłudze reklamowej zamawianej w Państwa firmie.
Proszę o przesłanie podpisanej umowy lub dowodu na to, iż zawarliśmy jakąkolwiek umowę na jakiekolwiek usługi reklamowe."

W razie jakiś zbiorowych działań, chętnie podbiję się pieczątką, a nawet sugerował*bym pozew zbiorowy + zadośćuczynienie w formie konkretnej kwoty na jakiś dom dziecka lub działalność charytatywną.

Witam
Dziś Rano również otrzymałem fv do zapłaty
Dzwoniłem juz na komisariat Policji i mam się tam wstawić z otrzymaną fakturą i danym i danymi Tego Pana xxxxxxxxxxx

Nie wiem co wy proponujecie
??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na maile nie odpisuje, telefonów nie odbiera

Dane mojej firmy również są nie kompletne wygląda na to ze ktoś je uzupelniał po swojemu będąc na mojej stronie internetowej

Dokładnie tak maile wysyłalem i dzwoniłem i nic dziś mam gorącą linie .
Dzwoniąc na policję otrzymałem informację ze powinnismy wszyscy pojsc do komisariatów i złożyć skargę o wyłudzenie pieniędzy

...moje dane są stare (nieaktualne od 2009) i nowe... sprytnie

Ja też otrzymałam w dniu dzisiejszym wiadomość o FV z serwisu Kbiz.pl.
Z chęcią dołączę się do pozwu zbiorowego przeciwko temu panu, a dodatkowo myślę, żeby sprawę skierować do prokuratury, ponieważ pan ten w ewidentny sposób próbuje wyłudzić od nas pieniądze. Pozdrawiam i proszę o ewentualne informacje.

Dariusz Morański napisał:
Dokładnie tak maile wysyłalem i dzwoniłem i nic dziś mam gorącą linie .
Dzwoniąc na policję otrzymałem informację ze powinnismy wszyscy pojsc do komisariatów i złożyć skargę o wyłudzenie pieniędzy
Dokładnie tak, wszyscy muszą to zgłosić a informacja o zgłoszeniu wielu spraw w całej Polsce pod jednym szyldem jest już mocnym news-em

Pierwsze nasze kroki powinny myć na komendę Policji gdzie będzie pierwszy ślad naszych zgłoszeń.

prawnik który zajmował się wcześniejszymi sprawami p.xxxxxxxxxxx mówi że zgłoszenie na komendzie niewiele daje - dostałam wiadomość o zmianie regulaminu odpisałam @ że się nie zgadzam a tak ogólnie to się tam nawet nie rejestrowałam !!
Oczywiście dziś przyszła fv 1700-ileś nr
jakaś masakra - dołączę się do inicjatyw przeciwko temu panu

Większość osób nie otrzymała wiadomości o zmianie regulaminu ,a otrzymało faktury
Więc gdzieś na początek musimy to zgłosić
a może nastepne fv będą w kwocie 1500 zł z kosztami komornika albo odsetki nie wiadomo

Witam.
Dostałem FV na 123 zł, mechanizm ten sam.
Właśnie zgłosiłem sprawę na Komisariat Policji w Komornikach i będzie ułatwieniem jak inni zgłoszą także sprawę na Policję i poadzą gdzie dokonali zgłoszenia bo będzie można połączyć te sprawy w ogólnopolską akcją. Wpisujcie proszę w jakich komendach zgłosiliście sprawy!!!

a jak sie otrzymało info o zmianie regulaminu ale olało?
Olało bo sie tam nie ma konta - tak myslano - ale co sie okazało - xxxxxxxxxxx sam pododawał wpisy

usuńcie masowo swoje dane w serwisie. Może łoś nie zrzucił całej bazy.

Potem jak zauważycie przy próbie logowania nie dostaniecie sie do serwisu bo nie może w danych znaleźć adresu mailowego co administrator powinien zapewnić - tak czy owak. Inaczej nie wykonuje postanowień regulaminu, gdyż przy okazji nie odpowiada na maile ani telefony. Dla byłego użytkownika serwis jest nieaktywny.

To też jest pierwszy ważny krok. SPRAWDZONE

no i również dostałem fakturę, mimo iż nigdy nie rejestrowałem się w tym serwisie i nawet nie otwierałem tej strony.

Ciekawe, że wielu z nas nie widziało tej strony na oczy lub nie otrzymało maila i tu nagle faktura! Za co? Ktoś nas gdzieś dopisał i teraz mówi "zapłać". Czy można w tym kraju mieć zaufanie do prawa, które obroni nas przed takimi hienami?

w centralnej ewidencji świeżo odwiesił działalność, (tuż przed rozsyłką maili o zmianie regulaminu) po raptem 2 miesiącach aktywności - a zatem wnioskuję że nie mogliśmy się zapisać do serwisu bo pan nie prowadził działalności - a jeśli prowadził tj. działał jego serwis to jest winny zusowi składki, deklaracje do US ciekawe czy składał?

inkaaa25 napisał:
a jak sie otrzymało info o zmianie regulaminu ale olało?
Olało bo sie tam nie ma konta - tak myslano - ale co sie okazało - xxxxxxxxxxx sam pododawał wpisy

jak sie olało to się nie potwierdziło. Dla mnie to proste. Nie można złożyć jednostronnego zlecenia i żaden zapis nie pomoże "w razie braku odpowiedzi, ble bleble......"

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót