Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
inkaaa25 napisał:
a jak sie otrzymało info o zmianie regulaminu ale olało?
Olało bo sie tam nie ma konta - tak myslano - ale co sie okazało - xxxxxxxxxxx sam pododawał wpisy
czy się dodało czy nie to i tak wszyscy jadą na tym samym wózku ponieważ ci co dodali nigdy nie wyrazili zgody na żadne odpłatne usługi

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dane usunięte przed wprowadzeniem opłat, a mimo to FV przyszła.

Dopisuję się do listy ofiar próby wyłudzenia.

Pozdr.

Jestem Z Tarnowskich Gór Woj.Sląskie
dziś pojdę na komisariat zgłosić sprawę wyłudzania pieniędzy .
Jeśli otrzymaliście co cokolwiek drogą mailową to nie świadczy o tym ,żę musicie być w domu ,mieć sprawny komputer bądz wyjechać z kraju i co płacić za usługi które nie są przez Was podpisane i przysłane listem poleconym???

alic3 napisał:
w centralnej ewidencji świeżo odwiesił działalność, (tuż przed rozsyłką maili o zmianie regulaminu) po raptem 2 miesiącach aktywności - a zatem wnioskuję że nie mogliśmy się zapisać do serwisu bo pan nie prowadził działalności - a jeśli prowadził tj. działał jego serwis to jest winny zusowi składki, deklaracje do US ciekawe czy składał?

Faktycznie facet popełnił wykroczenie skarbowe. Wykonywał działalność gospodarczą w postaci prowadzenia katalogu firm.
Nie można robić tak, że odwiesza się firmę tylko na moment wystawienia FV, a wcześniej działa się pod "zawieszoną firmą".

Witam.
Dostałem FV na 123 zł, mechanizm ten sam.
Właśnie zgłosiłem sprawę na Komisariat Policji w Komornikach i będzie ułatwieniem jak inni zgłoszą także sprawę na Policję i poadzą gdzie dokonali zgłoszenia bo będzie można połączyć te sprawy w ogólnopolską akcją. Wpisujcie proszę w jakich komendach zgłosiliście sprawy!!!
Ja zgłaszam w TG WOJ.ŚLĄSKIE DZIAŁAJCIE SZYBKO!!!

Gitarra napisał:
Faktycznie facet popełnił wykroczenie skarbowe. Wykonywał działalność gospodarczą w postaci prowadzenia katalogu firm.
Nie można robić tak, że odwiesza się firmę tylko na moment wystawienia FV, a wcześniej działa się pod "zawieszoną firmą".

A więc co robimy ??

Przed 20 minut od napisania postu dostępna jest opcja
edit.gif
. Proszę z niej korzystać.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ja dałam sprawę prawniczce - niech kobieta uczciwie zarobi, nie zamierzam płacić naciągaczowi

przede wszystkim chciałbym usłyszeć jakąś odpowiedź prawnika z tego forum ponieważ temat jest już dość dobrze nakreślony.

fv nr 1700x123zł=209.100
fv są z datą czerwcową - ciekawe jak sobie poradzi z podatkami w lipcu
bo myślę że na 1700 nie zakończy rozsyłania

moja K/100003367/5/2013 kurde na niezłą skalę poszedł

Gdzie zgłaszaliście na komendy? Jakie miasta?

alic3 napisał:
fv nr 1700x123zł=209.100

To proszę przeliczyć przez "mój" nr f-ry 608941

alic3 napisał:
fv nr 1700x123zł=209.100

hehe :D. to jest dobre

w skali kraju to nie będzie niska szkodliwość czynu, policja będzie musiała połączyć wszystkie sprawy i trafi pewnie do Warszawy do wydz. gosp.

mógł chociaż dać termin płatności 60 dni - tyle mu wolno :)

Ludzie, nie wiem czy nie zauważyliście, że to forum prawne. Myślicie, że dopisywanie numerów faktur i tego ciągłego "ja też, ja teeeż" zachęca kogokolwiek do podjęcia merytorycznej dyskusji?

Też dostałem fakturę. Ale zakładałem tam konto w marcu 2011 i zapomniałem o tym - do dziś.

Ale - mam maile z propozycją i potiwerdzeniem.

1.
"Dzień dobry,

Nazywam się ***. Reprezentuje firmę zajmującą zbieraniem ofert oraz zapytań ofertowych dla przedsiębiorstw, za pośrednictwem internetu. Ponieważ w ostatnim czasie pojawiają
się zapytania do naszej wyszukiwarki dotyczące Państwa branży, staramy się skompletować możliwie najpełniejsze informacje na temat firm poszukiwanych przez naszych Użytkowników.

W związku z tym, chciałabym się dowiedzieć czy zechcieliby Państwo dodać informacje (adres, telefon, krótki opis) o prowadzonej działalności do naszego serwisu kbiz.pl.

Można to uczynić pod adresem Regulamin korzystania, gdzie znajduje się odpowiedni formularz.

Oczywiście dodanie wpisu jest (bezterminowo) bezpłatne i do niczego niezobowiązujące."

oraz drugi:

Witam,

Dane Państwa firmy zostały dodane do wyszukiwarki kbiz.pl.

Zostało także utworzone bezpłatne konto, dzięki któremu można w wygodny sposób aktualizować wprowadzone informacje o firmie.

Na inne się nie zgadzałem - choć wg. niego brak zgody równa się z wyrażeniem zgody ;)

Olewka

zaraz się okaże że zrzuciliśmy mu się na 500tys czyli na spokojne życie z zawieszoną działalności przez kolejne 2 lata
proponuję aby każdy z nas napisał donos do urzędu skrabowego tego pana
to łatwo ustalić - dzwoni się na identyfikację do US, podaje nip i coś tam zawsze się wyciągnie z urzędnika
bo ciekawe czy ten adres z fv to adres zamieszkania - ale jeśli nawet adres prowadzenia działalności to tam powinien vat rozliczać - przy obrocie ponad 150tys ma obowiązek być vatowcem - czyli od tych naszych faktur musi do 25 lipca oddać vat do US nawet jak jest kwartalnym podatnikiem więc dobra nasza
i co najlepsze - vat musi oddać nawet od błędnie wystawionej fv - jeśli wystawił to do US się należy, nie ważne zapłacona, błędna czy nie bo wprowadził do obrotu
to spora sumka będzie - US nie jest zbyt cierpliwy i po miesiącu/dwuch od niepłacenia vatu przychodzi komornik a nie zauważyłam aby pan stosował metodę kasową
tak więc możemy mu też życie utrudnić -

Zamykam ten temat. Jak go wyczyszczę, to ponownie otworzę.
A do zainteresowanych apeluję o zastanowienie się nad tym, co się chce napisać i czego dowiedzieć, bo robienie z tematu czata, na którym kolejne posty pojawiają się co minutę spowoduje jedynie, że nikt kto będzie szukał konkretnej informacji, nie znajdzie jej.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót