Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Krzysiu już dawno jest na Wakacjach i tylko sprawdza konto ile wpadło od oszukanych i wystraszonych ludzi

Witam,
w piątek 14.06 złożyłam zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa we Wrocławiu, dzisiaj dosyłam informację z tzw. "windykacji ".
W zeszłym tygodniu wysłałam maila i pismo z brakiem akceptacji fa ze stanowiskiem mojego prawnika.
Postanowiłam , że nie zapłacę dla zasady - nie będę finansować jego oszustw.
Rozpoczął wysyłać maile z pogróżkami i przygotowuję się na rozwój wypadków.
Jak to mówią - chcesz mieć pokój szykuj się do wojny....,
dziękuję , że dzielicie się informacjami na forum,
pozdrawiam

Podobnie jak większość z Was dzisiaj o godzinie 6 otrzymałem kolejne pismo z działu windykacji wewnętrznej :)
Zaraz po otrzymaniu pierwszej faktury, zgłosiłem całą sprawę na Policję, gdzie mi powiedziano żeby nic nie płacić i tego będę się trzymał.
Gdybyście jednak kierowali pozew zbiorowy to nie ma najmniejszego problemu żeby się dołączyć. ;)

witam, myślę, że wezwania mailowe do zapłaty rozesłał już wszystkim, czas na działanie zbiorowe i zrobienie z tym porządku. Jeśli zajdzie taka potrzeba, udostępnię miejsce na stworzenie prostego forum poświęconego tylko tej sprawie i sprawcy.

Witam, oczywiście mam ten sam przypadek. Pisze sie na pozew zbiorowy, a jutro idę na policję.

Widzę, że liczba nękanych i poszkodowanych przez wiadomego pana rośnie. W odróżnieniu od niektórych w 2011 r. zarejestrowałem się w tym serwisie za niewielką opłatą (naiwność), żeby po kilku dniach się zorientować, że to kompletna ściema. Dostawałem wiadomości biznesowe w rodzaju (uwaga, proszę trzymać się*za brzuch, żeby nie pęknąć ze śmiechu. Dane osobowe usunięte):

E-mail: xxx@xxxx.pl Proszę o usunięcie danych firmy,znajdujących się pod linkiem: Profil tej firmy został usunięty Dane są zdublowanie i nieaktualne.

E-mail: xxxx@onet.pl Witam,ile by kosztowała u was wymiana gniazda taśmy lcd w zwykłej nokii n95?i jaki mniej-wiecej bym czekał na naprawe?

E-mail: xxxx@wp.pl Moja firma nie istnieje od 4 lat .Proszę usunąć o niej dane.Joanna L.

E-mail: xxxx@poczta.fm Witam, informuję iż nie wpłyneła należność za udostępnienie łącza internetowego.

E-mail: 14 XXX Str Jan Cilliers Park Welkom RPA Moj Email xxxx@telkomsa.net Uczeszczalam do szkoly zawodowej przy Mikolowskiej fabryce maszyn gorniczych wlatach 1963-1966 wtej fabryce mielismy praktyke 3razy w tygodniu.Bardzo prosze o pomoc adresu archiwum wktorym moglabym znalesc dokumenty potwirdzajace moja prace w tej fabryce.Sa mi bardzo potrzebne do zaliczenia lat emerytalnych w Polsce.Dziekuje za pomoc z powarzaniem BE XX-XX.Obecnie mieszkam w RPA bede w Polsce w Styczniu 2012 i chcialabym odebrac moje dokumenty z pomoca pana/pani Thanks so much.

To po prostu niezły kabaret. Kiedy się zorientowałem, wysłałem panu H. email w którym napisałem, co myślę o tym jego pożal się "serwisie biznesowym" i wartości informacji tam zawartych. Dzwoniłem też w tej sprawie, żeby mnie stamtąd usunął. Oczywiście zero odpowiedzi.

To po prostu niezły kabaret, ale pan H. najwyraźniej przegiął tymi wezwaniami. Dodam, że nigdy nie zawierałem z nim żadnej umowy na okres ostatnich dwóch lat, nie logowałem się do tego "serwisu" ani nie dostałem maila z wiadomością o przedłużeniu jego pożal się*"usług" na kolejny okres.

Gość najwyraźniej przegiął z tymi wezwaniami, szuka łatwej kasy.
Co robię dzisiaj:
1. Składam doniesienie o próbie wyłudzenia na policję i do prokuratury.
2. Wysyłam dla formalności pismo o odmowie przyjęcia faktury na Plac Solny, mimo że nikt nie odbierze - ale żeby było w papierach.
3. Wysyłam zawiadomienie do Urzędu Skarbowego Wrocław-Centrum o odmowie przyjęcia faktury.

Może coś pominąłem? Jakieś rady Forumowiczów?
Aha, i oczywiście chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego, drugi numer z pobieraczkiem nie przejdzie.

Również dostałe zarówno pismo jak i ponaglenie z działu windykacji.

Nic nie robie z tym, natomiast ma ktoś jakiś pomysł jak sprawnie i szybko utrzeć kolesiowi nosa.

Pozew zbiorowy - jak najbardziej jestem za.
Przydał by się Lider z głową na karku, który wszystkim by zarządzał!

Gość najwyraźniej przegiął z tymi wezwaniami, szuka łatwej kasy.
Co robię dzisiaj:
1. Składam doniesienie o próbie wyłudzenia na policję i do prokuratury.
2. Wysyłam dla formalności pismo o odmowie przyjęcia faktury na Plac Solny, mimo że nikt nie odbierze - ale żeby było w papierach.
3. Wysyłam zawiadomienie do Urzędu Skarbowego Wrocław-Centrum o odmowie przyjęcia faktury.

Zrobiłem dokładnie to co piszesz tylko do US Wrocław Śródmieście ale może się mylę do placu solnego było tylko kilka ulic.

A do Us we Wrocławiu jak sformułować pismo? Również napisać o wyludzeniu i że odmawiam zapłaty faktury?

Witam, zgłaszam też dziś sprawę na Policję.
Wczoraj o 22:25 bo i o tej porze pracują "firmy" otrzymałem wiadomość od działu windykacji.
Gość stworzył sobie adres : windykacja@kbiz.pl i z niego wysyła wezwanie do zapłaty.
Moje ogłoszenie nadal jest na portalu pomimo przesłanych próśb o usunięcie.
Dziś przesłałem kolejne przypomnienie o usunięcie.

Nie podaje adresu firmowego tutaj, ale jak coś to proszę pisać na: fotodetektor@gmail.com do pozwu zbiorowego

Dziś wysmaruje ładne pismo do TVN i troszkę nagłośnie sprawę.
Co jak co, ale gość z tej firmy nie trafił na spokojną osobę i tym bardziej zajmę się tą sprawą w dość oczywisty sposób.

Dla przypomnienia:
Art. 771
W wypadku gdy umowę zawartą pomiędzy przedsiębiorcami bez zachowania formy pisemnej jedna strona niezwłocznie potwierdzi w piśmie skierowanym do drugiej strony, a pismo to zawiera zmiany lub uzupełnienia umowy, niezmieniające istotnie jej treści, strony wiąże umowa o treści określonej w piśmie potwierdzającym, chyba że druga strona niezwłocznie się temu sprzeciwiła na piśmie.

Tu ciekawe informacje:

próba wyłudzenia czy co? - Strona 30 - Dla początkujących - Pozycjonowanie i Optymalizacja - SEO - Forum PiO

PRZYPOMINAM ABY NIE PŁACIĆ ŻADNYCH FV I ZBIERAĆ DOKUMENTACJE!

justapaczus7 napisał:
A do Us we Wrocławiu jak sformułować pismo? Również napisać o wyludzeniu i że odmawiam zapłaty faktury?

tak !! ja wysłałem 2 kpl do kbiz i do Urzędu Skarbowego Wrocław Śródmieście, trzeci dla mnie

- odmowa przyjęcia FV z uzasadnieniem na A4
- regulamin strony z 2011r
- korzyści dla firm z 2011r (pisze tam: BEZTERMINOWO BEZPŁATNE)
- pseudo e-faktura

Taki gość jak Krzysztof Habiak powinien dostać zakaz prowadzenia działalności gospodarczej przez okres najbliższych 20 lat. Może by mu się odechciało żerować na uczciwych osobnikach tego społeczeństwa, przez wyłudzenia i oszustwa. Czy żadna uprawniona instytucja nie może się na poważnie za to wziąć?

Witam,

Mam taką samą sytuację. 6.06.2013r otrzymałem maila z tytułem "Powiadomienie o wystawieniu faktury VAT" z dziwnym załącznikiem, którego nie otwierałem i zignorowałem temat. Dzisiaj otrzymałem maila o braku płatności za fakturę K/100004962/5/2013 z dnia 2013-06-05.
Sprawdziłem dzisiaj w archiwum maili i faktycznie wygląda na to, że rejestrowałem się w kbiz za darmo w 2011r. jak i na wielu takich wyszukiwarkach ale nic poza tym.

@AKSerwis nic nie płać i napisz o usunięcie danych z portalu.
Więcej poczytaj na tym forum od strony pierwszej.

Właśnie napisałem do TVN-u ;) i nakreśliłem sprawę.
Mam nadziej, że pomogą. Czekam na ich reakcję i później poczynię kolejne kroki.

A tu macie do ***UJA link do FB !
https://www.facebook.com/krzysztof.habiak.9?fref=ts

Ostatnia edycja:
Ja również mam od nich fakturę nr K/609398/5/2013 i też straszenie windykacją. Chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego.

właśnie dostałam maila z działu windykacji kbiz ..... pan H się rozkręca

pstach1 napisał:
tak !! ja wysłałem 2 kpl do kbiz i do Urzędu Skarbowego Wrocław Śródmieście, trzeci dla mnie

- odmowa przyjęcia FV z uzasadnieniem na A4
- regulamin strony z 2011r
- korzyści dla firm z 2011r (pisze tam: BEZTERMINOWO BEZPŁATNE)
- pseudo e-faktura

a mógłbyś udostępnić jakiś wzór tego co napisałeś do US?

Witam, ja również dostałam dzisiaj fakturę z działu windykacji,brak akceptacji regulaminu wysłałam listem poleconym.Jeśli będzie pozew zbiorowy chętnie się dołącze, mój adres to kaasia119@wp.pl

Witam.
Jestem tu nowa ale jak wy również otrzymałam taką fakturę chętnie przyłącze się do pozwu zbiorowego na takie rzeczy nie można przymykać oczu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót