Widzę, że liczba nękanych i poszkodowanych przez wiadomego pana rośnie. W odróżnieniu od niektórych w 2011 r. zarejestrowałem się w tym serwisie za niewielką opłatą (naiwność), żeby po kilku dniach się zorientować, że to kompletna ściema. Dostawałem wiadomości biznesowe w rodzaju (uwaga, proszę trzymać się*za brzuch, żeby nie pęknąć ze śmiechu. Dane osobowe usunięte):
E-mail: xxx@xxxx.pl Proszę o usunięcie danych firmy,znajdujących się pod linkiem: Profil tej firmy został usunięty Dane są zdublowanie i nieaktualne.
E-mail: xxxx@onet.pl Witam,ile by kosztowała u was wymiana gniazda taśmy lcd w zwykłej nokii n95?i jaki mniej-wiecej bym czekał na naprawe?
E-mail: xxxx@wp.pl Moja firma nie istnieje od 4 lat .Proszę usunąć o niej dane.Joanna L.
E-mail: xxxx@poczta.fm Witam, informuję iż nie wpłyneła należność za udostępnienie łącza internetowego.
E-mail: 14 XXX Str Jan Cilliers Park Welkom RPA Moj Email xxxx@telkomsa.net Uczeszczalam do szkoly zawodowej przy Mikolowskiej fabryce maszyn gorniczych wlatach 1963-1966 wtej fabryce mielismy praktyke 3razy w tygodniu.Bardzo prosze o pomoc adresu archiwum wktorym moglabym znalesc dokumenty potwirdzajace moja prace w tej fabryce.Sa mi bardzo potrzebne do zaliczenia lat emerytalnych w Polsce.Dziekuje za pomoc z powarzaniem BE XX-XX.Obecnie mieszkam w RPA bede w Polsce w Styczniu 2012 i chcialabym odebrac moje dokumenty z pomoca pana/pani Thanks so much.
To po prostu niezły kabaret. Kiedy się zorientowałem, wysłałem panu H. email w którym napisałem, co myślę o tym jego pożal się "serwisie biznesowym" i wartości informacji tam zawartych. Dzwoniłem też w tej sprawie, żeby mnie stamtąd usunął. Oczywiście zero odpowiedzi.
To po prostu niezły kabaret, ale pan H. najwyraźniej przegiął tymi wezwaniami. Dodam, że nigdy nie zawierałem z nim żadnej umowy na okres ostatnich dwóch lat, nie logowałem się do tego "serwisu" ani nie dostałem maila z wiadomością o przedłużeniu jego pożal się*"usług" na kolejny okres.
Gość najwyraźniej przegiął z tymi wezwaniami, szuka łatwej kasy.
Co robię dzisiaj:
1. Składam doniesienie o próbie wyłudzenia na policję i do prokuratury.
2. Wysyłam dla formalności pismo o odmowie przyjęcia faktury na Plac Solny, mimo że nikt nie odbierze - ale żeby było w papierach.
3. Wysyłam zawiadomienie do Urzędu Skarbowego Wrocław-Centrum o odmowie przyjęcia faktury.
Może coś pominąłem? Jakieś rady Forumowiczów?
Aha, i oczywiście chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego, drugi numer z pobieraczkiem nie przejdzie.