Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ludzie, przestańcie w kółko pisać co dostaliście mailem tylko zapierniczajcie na policje i zgłaszajcie PRÓBĘ WYŁUDZENIA PIENIĘDZY. Na policji koniecznie podajcie poniższą informację:

1. "Większość zgłoszonych spraw prowadzona jest przez Komisariat Policji Wrocław Osiedle Sprawa 5601/1820/12/MP pod nadzorem Prokuratury Rejonowej dla Wrocławia Psie Pole . Sprawa do Wrocławia została skierowana przez Prokuraturę Rejonową w Ząbkowicach Śląskich (tam jest/był zameldowany KH) (Sprawa z Ząbkowic ma nr DS1480/12"

2. Ze sobą zabierzcie wydrukowane maile i fakturę.

Nic nie płaćcie, nie logujcie się do tego katalogu i nie próbujcie się z nim kontaktować bo to nic nie da.

Kolega z tym TVN-em, informuj nas o rozwoju sprawy. Może by zaklepać jakąś domenę z nazwą anty-kbiz. Teraz jest mnóstwo promocji i można to zrobić zupełnie za darmo. Tam można by umieszczać wszelkie informacje o sprawie i apel do ludzi o przyłączanie się do pozwu zbiorowego.

Witam wszystkich, nasze biuro również otrzymało fakturę, a dziś wiadomość o przekazaniu sprawy do windykacji. Dołączamy się również do grona osób składających pozew zbiorowy. A póki co chyba faktycznie należy iść na policję i dodatkowo zasypać US Wrocław takimi donosami na Pana K.H.

Regulamin 2011 jest podany na 22 stronie. Komu i jakie dane należy podać do pozwu zbiorowego - dajcie znac. Jak założyciel jakąś stronę to dajcie link.

Witam,

Ja tez mam taki problem, również dołączę się do pozwu :)

Tylko ja mam jeszcze jeden problem: moja firma została zamknięta 31.08.2012

Wiec nie wiem co m znaczyć ta faktura i wszczęcie postępowania ...:mad:

Komu przesłać dan do pozwu ?

Pozdrawiam

Rno wlasnie, baaardzo prosze o sposob w jaki nalezy dolaczyc sie do pozwu. Razem bedziemy silniejsi

Po raz któryś przypominam o regulaminie naszego forum:
§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila.

Ja również otrzymałam fakturę (a dziś również straszenie windykacją), choć firmę zawiesiłam rok temu, zaś FV została wystawiona na nieprawidłowy adres (dobry NIP).

Tak z ciekawości... Czy ten pan miał prawo do posiadania i przetwarzania danych naszych firm w okresie zawieszenia działalności? Czy nie powinien był ich usunąć, zaś po odwieszeniu działalności podjąć próby ich ponownego zebrania?

PS. Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego.

Ostatnia edycja:
Wysyła faktury i straszenia na maile bo nie ma na znaczki.
Ile kosztją koperty i znaczki w ilości 600-700 tysięcy szt. bo tyle
faktur wystawił ?

witam
Kolejna zmasowana akcja KH. Ja również otrzymałam wezwanie.
Pamiętajmy ,że to jest straszenie .
Nie można nigdzie zgłosić firmy za zaległości poniżej 500 zł.
Szkalowanie w sieci też jest karalne a tym straszy Pan KH.

też otrzymaliśmy dwa maile- z fakturą i straszenie windykacją. Sytuacja jak u pozostałych. czyli pisemnie trzeba zgłosić próbę wyłudzenia pieniędzy do komisariatu we Wrocławiu? :(

Należy zgłosić się do swojej komendy i podać numery spraw z Wrocławia , Wszelkie maile z kbiz, faktury, linki do forum i zaznaczyć ,ze sprawa dotyczy całej Polski.

jeżeli zmieniliście adres biura ( a stary widnieje/wpisaliście do portalu kbiz ) sprawdźcie czy nie przyszła do Was przesyłka polecona.
Na Poczcie można zrobić przekierowanie korespondencji ale tylko zwykłej a nie poleconej ( tak mnie poinformowano na poczcie, złożyłam zlecenie ale żeby dowiedzieć się o poleconych muszę dzwonić co jakiś czas na Pocztę ).
Zlecenie zrobiłam 13.06, dzisiaj dzwoniłam na pocztę i już mam list polecony :)
ciekawe....

dr_house napisał:
1. "Większość zgłoszonych spraw prowadzona jest przez Komisariat Policji Wrocław Osiedle Sprawa 5601/1820/12/MP pod nadzorem Prokuratury Rejonowej dla Wrocławia Psie Pole . Sprawa do Wrocławia została skierowana przez Prokuraturę Rejonową w Ząbkowicach Śląskich (tam jest/był zameldowany KH) (Sprawa z Ząbkowic ma nr DS1480/12"

Ciekawe, czy potwierdziliby.

witam,
problem taki sam jak u wszystkich. dzwoniłem na ten komisariat i faktycznie ta sprawa została umorzona. piszecie o us wrocław śródmieście a pl. solny to jest stare miasto więc jeśli już to urząd skarbowy wrocław stare miasto. na innym forum ale w temacie tego kolesia są jego dane osobowe to tak dla Waszej informacji. z tego co wyczytałem to korespondencja pisemna nie jest odbierana i jest info że nawet jeśli umowa została wypowiedziana w terminie wskazanym we wcześniejszym mailu to i tak wystawia faktury. czy od kogoś podjął list polecony ??

Prawdopodobnie odebrał odemnie, bo nie dostałam zwrotu,a wysłałam 17 maja,ale mimo braku akceptacji nowego regulaminu, faktury przychodzą....

bwojtek napisał:
Strona kbiz.pl jest rodzajem katalogu firma. Wpisy do katalogu miały być darmowe co było zapisane w regulaminie (link do starego regulaminu: Regulamin korzystania)

POD TYM LINKIEM JEST NOWY REGULAMIN

Ma ktoś stary? ten pierwotny bez opłaty?

yaro-wro, chyba dzwoniłeś nie do tego komisariatu :) Weź no się chłopie wyśpij i nie spamuj na tym forum bo aż żal patrzyć! Problem to ty masz ale chyba z głową!

Czy jako przedsiębiorca jest obowiązek przyjmowania poleconych listów? Co w przypadku jak by mi przyszła taka faktura i nie odebrałbym poleconego, to czy to coś zmienia?

inkaaa25 napisał:
bwojtek napisał:
Strona kbiz.pl jest rodzajem katalogu firma. Wpisy do katalogu miały być darmowe co było zapisane w regulaminie (link do starego regulaminu: Regulamin korzystania)

POD TYM LINKIEM JEST NOWY REGULAMIN

Ma ktoś stary? ten pierwotny bez opłaty?

Inkaaa25, zadaj sobie trochę trudu a znajdziesz w tym wątku wszystkie dostępne regulaminy!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót