Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam ja dostałam dzisiaj pismo ponaglające do zapłaty faktury
dysponuje mailem z 09.05.2011 z taka informacją :
moje zapytanie

...witam
koszt za konto premium jest jednorazowy i wynosi 12 złoty czy płace tyle co miesiąc
.....

..Dzień dobry,

Jest to jednorazowa opłata roczna.
Dopiero po tym okresie, jeśli będzie Pani pani zadowolona z funkcjonalności konta, będą miały zastosowanie kolejne okresy abonamentowe.
Po zakończeniu okresu abonamentowego, konto zyskuje status konta bezpłatnego.

Pozdrawiam serdecznie
***...

czy to może być dowód w tej sprawie, generalnie to ja się chyba tam zalogowałam może z dwa razy albo wcale, nie korzystałam z ich usług za wiele.
Dajcie znać co robić z tym fantem..
"

Ostatnią edycję dokonał moderator:
yaro-wro napisał:
witam,
problem taki sam jak u wszystkich. dzwoniłem na ten komisariat i faktycznie ta sprawa została umorzona.

Zdaje się mają tam olbrzymi bałagan. Sprawa z czerwca, a jak ktoś napisał umorzona pod koniec maja! Nawet jeśli chcą umorzyć, to nie można umorzyć sprawy po kilku dniach, gdy wpływają nowe wnioski. Domniemam, że podany numer dotyczy innego zdarzenia z p. KH i zawiąże się nowa sprawa. Ewentualnie na komisariacie nie wiedzą nawet jakie mają sprawy. Może ktoś z Wrocławia dowie się "na żywo" o co chodzi.

dr_house napisał:
yaro-wro, chyba dzwoniłeś nie do tego komisariatu :) Weź no się chłopie wyśpij i nie spamuj na tym forum bo aż żal patrzyć! Problem to ty masz ale chyba z głową![/QUOTE

Strona Internetowa Policji Dolnośląskiej , to po pierwsze, piszą ta sprawa to z podanych sygnatur. a tobie człowieku to by sie przydał dr. house najlepszy jest we wrocławiu na kraszewskiego - taki od pustej głowy hehe.

yaro-wro napisał:
dr_house napisał:
yaro-wro, chyba dzwoniłeś nie do tego komisariatu :) Weź no się chłopie wyśpij i nie spamuj na tym forum bo aż żal patrzyć! Problem to ty masz ale chyba z głową![/QUOTE

Strona Internetowa Policji Dolnośląskiej , to po pierwsze, piszą ta sprawa to z podanych sygnatur. a tobie człowieku to by sie przydał dr. house najlepszy jest we wrocławiu na kraszewskiego - taki od pustej głowy hehe.

Potwierdzam, sprawa umorzona już o tym pisałem ale każdy wietrzy jakiś podstęp nie wiem dlaczego ludzie s tacy niewierni :/
US jest skuteczniejszy od policji :)

Szanowni Państwo. W dniu dzisiejszym dotarła do mnie wiadomość email , jakiej się zresztą spodziewałem. Od początku domyśliłem się że ten spryciulek zwąchał się z jakąś kancelarią typu pijawka ( Kostaryka , Brazylia , Israel ) i taki właśnie scenariusz będzie realizował. Zasada jest prosta. 1 roszczenie - faktura. 2. windykacja z zastrzeżeniem iż w razie nie zapłacenia będzie miał prawo sprzedaży. 3. sprzedaż jakiejś pijawce za ćwierć ceny.
Jeżeli będziecie protestować na jego skrzynkę to nie zareaguje ale będzie miał potwierdzenie korespondencji.

Widzę tylko jedną radę- zbiorowe zawiadomienie prokuratury, gdyż tylko to odcina drogę do dalszych kombinacji.

Pozdrawiam wkurzonych
Bodelix

mironus25 napisał:
Potwierdzam, sprawa umorzona już o tym pisałem ale każdy wietrzy jakiś podstęp nie wiem dlaczego ludzie s tacy niewierni :/
US jest skuteczniejszy od policji :)

Nie chodzi o niewierność. Ktoś napisał, że umorzona pod koniec maja. Faktury zaczęły przychodzić od ok. 5/6 czerwca. Umorzyli sprawę przed faktem!? Wczoraj/dzisiaj przyszły kolejne maile, a więc kolejne dowody i próby wyłudzenia. Zapewne skala zjawiska nasili się i umarzają?

Jestem przekonany, że sygnatura sprawy, którą ktoś podał jest od innej sprawy i biznesów z p. KH. Wiele ludzi nie zgłosiło się jeszcze na policję, a zapewne po informacji z "biura windykacji" to zrobią.

Ja nie zgłaszałem sprawy do Wrocławia a do siebie. Dzisiaj dostałem pismo z informacją o stawienie się w charakterze świadka w sprawie w przyszłą środę. Gdyby chcieli to z urzędu umorzyć to chyba nie wzywaliby mnie na kolejne zeznania.

strenq napisał:
Jestem przekonany, że sygnatura sprawy, którą ktoś podał jest od innej sprawy i biznesów z p. KH. Wiele ludzi nie zgłosiło się jeszcze na policję, a zapewne po informacji z "biura windykacji" to zrobią.

Myślę, że to osoba policjanta/ów wiąże wszystkie jego sprawy.

w takim razie na komisariacie mają bałagan. na pewno coś było w tym komisariacie bo babka sprawdziła w kompie . natomiast nowej sprawy nie ma, są z Waszych zgłoszeń na terenie całego kraju ale chyba nie ma wyznaczonego jednego komisariatu dla tych spraw.
co do US do skoro f.vat wystawił w czerwcu do do 25.07.2013 r. ma termin na złożenie deklaracji VAT-7 . nim urząd wszcznie postępowanie podatkowe itp. to minie min. 6 m-cy zresztą zebranie materiału dowodowego będzie trwało i trwało. więc koleś idzie na wyrwę pewnie znajdzie się x osób co zapłacą .

wszystko Pan H. wysyła mailowo stad pytanie: czy maile muszą dochodzić? chyba nie, moga trafiac do SPAMU lub wcale nie dojść. Nie było żądania przeczytania.
Co innego gdyby wysyłał takie info listem.

Witam wszystkich.
Chętnie bym skasował te dane ale ja należę do tych dopisanych z jakiejś tam zakupionej bazy i hasło wejściowe mam z sufitu. Używam zawsze hasła z puli kilku a tam żadne nie jest właściwe. Po prostu ktoś dopisując mnie klepnął sufit. Proszę o kontakt do tego redaktora śledczego.
Pozdrawiam
Bodelix

Moja cierpliwość się skończyła- wszystkie osoby które zamieszczą linka do profilu na znanym portalu społecznościowym lub w inny sposób szukają na forum kontaktu poza forum- zostają wysłane na tygodniowy urlop od forum.

Witam.
Dołączam do poszkodowanych przez Pana H.K. Wpis w jego portal dokonał sobie sam na bazie innych moich wpisów w portalach firm faktycznie bezpłatnych. Nigdy nie logowałem się na tym portalu. Nie otrzymałem loginu i hasła. Powiadomił mnie o fakturze na kwotę 123 zł. Odpisałem mu by wykreślił ten wpis i że nie zgadzam się na jego nowe warunki. Zero reakcji a dzisiaj dostałem monit i powiadomienie o wszczęciu windykacji. Czekam na reakcje ale zapewne będzie żadna. Myśle że to coś na zasadzie cwaniaczka z Amber Gold i że trafi wcześniej czy póżniej tam gdzie jego miejsce. Pozdrawiam z Będzina
Ps. CZekam na rozwój wydarzeń i myślę że powiadomię Prokuraturę Rejonową w Będzinie o przestępstwie z art 286 kk...to tak na początek

Jeżeli tylko 10% z was zapłaci po 100 zł to bedzie miał z 6 -7 milionów.Kolega k nadużywa prawa - istnieje jednak "uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli pod wpływem błedu" co niektórzy z nas zrobili.
Policja i Prokuratura mając bardzo dużo zgłoszeń nie umorzy a przyspieszy swoje działania.
Ja byłem na Komendzie w Toruniu nr rejestru sprawy ***moderacja***
Nie dajcie się zastraszyć chłopcu.Chce okraść zbyt wiele poważnych firm w całej Polsce .Takie sprawy Policja i Prokuratura traktuje priorytetowo.
Trzeba nagłosnić to koniecznie jak najszybciej w "UWADZE"

mironus25 napisał:
Potwierdzam, sprawa umorzona

Inaczej w tego typu sprawie byłby jakiś komunikat w stylu: "zbieramy poszkodowanych...".
Tak myślałam, że z tą sprawą to jakaś ściema. Tylko dziwne: podanie jakiegokolwiek linku na forum jest zabronione, natomiast są osoby, które nagłaśniają:idźcie na Policję, sprawa nr... i to jest ok. Sprawa poważna i fajnie by było, gdyby Panowie Moderatorzy byli ... mniej czujni??? :help:

Zastanawiam się czy się*do znajomej z TVN nie odezwać w sprawie ;).

@ Anna68 "§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila."

Czyli w regulaminie forum jest furtka. Napisałem do Administratora z prośbą i opisem sytuacji, póki co bez odzewu, ale mam nadzieję na wyrozumiałość.

@Cyberek_0 - na pewno nie zaszkodzi.

@strenq - szkoda niestety że administratorzy sprowadzają temat tylko do dawania banów :( - mogli by być odrobinę pomocni i prześledzić wątek w poszukiwaniu postów różnych "userów" spływających z tego samego IP - podejżewam że szybko tych "podstawionych" można by wyaliminować. Dodać do tego filtr na tych którzy zarejestrowali się później niż maj tego roku i od razu wiadomo komu bana dawać.
Pytanie tylko czy komuś z adminów będzie się*chciało :/.

Cyberek_0 napisał:
mogli by być odrobinę pomocni i prześledzić wątek w poszukiwaniu postów różnych "userów" spływających z tego samego IP - podejżewam że szybko tych "podstawionych" można by wyaliminować.
Powodzenia- przy postach narastających w ilości kilkudziesięciu w ciągu h. My też mamy swoje życie, a udzielamy się w wolnym czasie.
Cyberek_0 napisał:
sprowadzają temat tylko do dawania banów
Jak ktoś jawnie ignoruje nasze prośby- mamy jeszcze pogłaskać po głowie?

Hehehe...mój post został usunięty pewnie dlatego, że został uznany za "...propozycję udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum". Czułam, że tak będzie. No cóż pozostaje nam tylko biadolenie, że jesteśmy kolejnym ofiarami oszusta, że trzeba zgłosić na policji ten proceder i blabla po raz setny.
Skoro zakazane jest "umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum" to może niech ktoś z administratorów forum udzieli nam pomocy prawnej?
Napiszę bardziej dyplomatycznie...Ludzie szukają pomocy i wsparcia (duchowego)nie tylko tutaj. Wiele poszkodowanych z wielkim zaangażowaniem walczy z Panem KH czego skutkiem będzie to, że niebawem pojawi się pewnie pozew zbiorowy do którego chętnie się dopiszę.
Pozdrawiam moderatora:)

Ja dostałam fakturę z nie poprawnym adresem i nie pełna nazwą.
Odpisałam że nie zapłacę a wręcz pozwę go za nękanie i wyłudzanie, wczesniej napisałam że faktura jest źle wystawiona - bez odpowiedzi
Wysyłam tak jak inni zestaw do kbiz i urzędu skarbowego we Wrocławiu.
Przyłączam sie do pozwu zbiorowego

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót