J
Jaskier85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam z góry przepraszam jeżeli wątek jest w złym miejscu ponieważ nie wirdziałem do którego działu pasuje. Mam problem od 8 miesięcy temu kupiłem używanw auto. Zalana książka serwisowa prawie nie czytelna. Wcześniejszy właściciel miał auto od nowości . Poźniej okazało się że auto miało wypadek i było naprawiane w serwisie ktory prowadził też tą książke serwisową. Chciałem odtworzyć książke i sprawdzic co tam faktycznie z tym autem się działo bo poprzedni właściciel nic mi na ten temat nie mowił. Napisałem pismo do serwisu że jestem nowym właścicielem i chcę żeby udostępnili mi.informacje na temat pojazdu tzn serwisy i naprawy auta. Opisali mi że mi nie wyślą zasłaniając się ochroną danych osobowych poprzedniego właściciela bo jak twierdzą to on zlecał im naprawy itd a nie ja więc nic mi nie udostępnią. Może mi ktoś pomóc.? Czy oni mogą tak robić.? Skoro to ja jestem teraz właścicielem pojazdu a serwis ten jest serwisem autoryzowanym to wydaje mi się że mam prawo otrzyma informacje o pojeździe.