Serwis samochodowy odmawia podania informacji o samochodzie

• Autor wątku Autor wątku Jaskier85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jaskier85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam z góry przepraszam jeżeli wątek jest w złym miejscu ponieważ nie wirdziałem do którego działu pasuje. Mam problem od 8 miesięcy temu kupiłem używanw auto. Zalana książka serwisowa prawie nie czytelna. Wcześniejszy właściciel miał auto od nowości . Poźniej okazało się że auto miało wypadek i było naprawiane w serwisie ktory prowadził też tą książke serwisową. Chciałem odtworzyć książke i sprawdzic co tam faktycznie z tym autem się działo bo poprzedni właściciel nic mi na ten temat nie mowił. Napisałem pismo do serwisu że jestem nowym właścicielem i chcę żeby udostępnili mi.informacje na temat pojazdu tzn serwisy i naprawy auta. Opisali mi że mi nie wyślą zasłaniając się ochroną danych osobowych poprzedniego właściciela bo jak twierdzą to on zlecał im naprawy itd a nie ja więc nic mi nie udostępnią. Może mi ktoś pomóc.? Czy oni mogą tak robić.? Skoro to ja jestem teraz właścicielem pojazdu a serwis ten jest serwisem autoryzowanym to wydaje mi się że mam prawo otrzyma informacje o pojeździe.

Ponieważ jestem obecnie właścicielem pojazdu więc mam prawo do danych na.jego temat. Moja książka serwisowa jest nieczytelna wiec autoryzowany serwis odmawiajac mi pomocy w jej odtworzeniu utrudnia mi prawidlowe uzytkowanie pojazdu bo nie wiem kiedy co i jak było serwisowane. Jest to oczywiście tylko moja opinia która wydaje mi się "logiczna" dlatego pytam was o zdanie i proszę o pomoc.

Daj sie osobiscie razem z dowodem rejestracyjnym to na pdostawie VIN ci wszystko podadza.
Jak nie w jednym to innym ASO.

No niby tak ale ja z pismem im wyslalem kopie umowy zakupu samochodu i kopie dowodu i i tak napisali ze odmawiaja a do innego aso nie moge isc bo nie maja wspolnego systemu na tyle rozbudowanego tak twierdza bo to chevrolet teraz opel juz.

Powrót